Mirjam Björklund efter Fed Cup: ”Kommer nog finnas kvar i tankarna ett bra tag”

Vi ringde upp Mirjam Björklund några dagar efter senaste Fed Cup-äventyret.

Mirjam berättar om matchen hon fortfarande tänker på, omväxlingen i att tävla i lag samt hennes kommande mål 2020.

Ni förlorar en avgörande match mot Polen under lördagen efter att du pressat 48-rankade Swiatek i tre set. Går den matchen fortfarande i dina tankar eller har du släppt den helt?

– Den kommer nog finnas kvar i tankarna ett bra tag framöver. Det var en riktigt grym match med hög nivå från oss båda. Jag har skakat av mig förlusten men tar också med mig många bra saker från matchen.

Vad känner du är det som skiljer dig och Swiatek i slutändan?

– Hon är en tuff motståndare som precis gjort sin bästa Grand Slam-tävling (Australian Open) och hon vara bara några poäng ifrån en kvartsfinal. Jag visste att det skulle bli tufft och jag var tvungen att spela på en hög nivå för att utmana henne.

– Det jag känner skiljde mellan oss var att hon är mer van att spela på en högre nivå varje vecka. Jag har inte många timmar i kroppen mot tjejer på den nivån Swiatek befinner sig på så ge mig bara någon till match och jag är där!

Största skillnaderna i att spela Fed Cup för Sverige kontra att tävla helt själv ute på touren, och känner du mer eller mindre press än vanligt under ett Fed Cup?

– Jag älskar att spela Fed Cup-matcher och pressen som medföljer. Självklart är det annorlunda att tävla i lag jämfört med när jag reser själv. Omväxlingen är kul och jag älskar som sagt att spela med en klack och ett bra stöd bakom mig.

Om du får summera dina tre insatser mot Cornelius, Krunic och Swiatek, hur låter det då?

– Jag tycker att jag går in och gör tre riktigt bra matcher, på olika sätt. Jag har utvecklat många bitar i mitt spel och kommer mig redo att ta nästa steg. Veckan gjorde mig ännu mer taggad på att tävla och klättra på rankingen och det känns som att jag inte är alltför långt för att jag når mitt nästa mål – Grand Slam-kval!

Vad ser du för potential på sikt för Sverige i Fed Cup och spelarna som kommer underifrån?

– Jag tror vi är ett underskattat land i Fed Cup-sammanhang. Vi har två högt rankade och erfarna spelare i singel och likaså i dubbel. Själv känner jag mig inte långt ifrån nivån och jag vet att alla andra i laget är lika taggade på att gå in och köra. Jag tror vi har en ljus framtid!

Hur ser ditt tävlingsschema ut kommande veckor?

– Jag kommer spela tävlingar i Europa under våren och det ska bli kul att grinda igen. Förhoppningsvis skaffar jag mig den ranking som krävs för ett efterlängtat GS-kval!


Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.