Mirjam Björklund efter succén i Melbourne: ”Har kommit hit för att vinna”

Mirjam Björklund tog inatt en oerhört imponerande seger i den andra kvalomgången i Melbourne efter 4-6, 6-4, 6-2 mot 153-rankade Arina Rodionova.

Tennisportalen fick ett snack med svenskan efter matchen som är namnet på allas läppar just nu inom tennissverige.

***

Ljudfil:

Transcript:

Mirjam! Stort grattis! Berätta, stödet du hade idag från den svenska hejarklacken. Hur mycket hjälper sånt? Såg att du drog på smilbandet ett par gånger under matchens gång när klacken drog på som mest.

 – Precis som första matchen var det extremt skönt att ha stödet. Helt underbart. Jag har sett det på TV innan och hoppades att de skulle komma och heja på mig. Jag är verkligen så tacksam att de kommer ut och stöttar varje match. Det betyder mycket och framförallt när man ställs mot en hemmaspelare.

Du spelar i ditt första Grand Slam-kval i karriären och har nu tagit dig hela vägen till kvalfinal. Har det varit mer nervöst än tidigare att spela i Melbourne?

 – Absolut. Det är andra typer av nerver, jag gillar att spela med press. Visst blir man nervös inför matcherna och jag sa det till mitt team inför den här matchen: ”jag är nervös idag”. Det är bara en bra grej och jag tycker att jag har hanterat det bra hittills och då spelar nervositeten inte så stor roll längre.

Har du kunnat njuta eller våndas man mest under matcherna?

 – Man kan njuta om man vill. Jag har njutit här i kvalet och haft det extremt roligt hittills. Det har känts sjukt bra och jag sa till mitt team inför kvalet att det är vinna jag vill göra. Hur jag än spelar, visst det pratar vi om och analyserar men det är dags att se det som att jag har tagit ett kliv upp, uppfyllt ett nytt mål och under veckan nått små mål för att kunna njuta av, och kunna fortsätta motiveras av till kommande tävlingar.

Hur trivs du annars i Melbourne? Man har hört att restaurangerna och maten ska vara något utöver det vanliga!

 – Det är extremt härligt här i Melbourne! Jag har varit här en gång tidigare och trivs verkligen i staden. Käkat på några bra ställen har man gjort. Sightseeingen får vänta dock tills tävlingen är över.

En sista hälsning inför din kvalfinal – vad säger du då till de svenska fansen?

 – Jag hoppas att svenska fansen här i Melbourne kommer och hejar igen och att alla därhemma följer och tittar! Jag känner verkligen stödet från er och från alla. Jag är oerhört taggad och ska göra mitt bästa för att gå segrandes ur striden!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.