Mirjam Björklund: ”Har utvecklats mycket sedan Australian Open”

Mirjam Björklund stod för ett succékval i Franska Öppna efter 6/6 vunna set och en överkörning i kvalfinalen mot 118-rankade Buzarnescu.

Vi ringde upp den superformtoppade svenskan inför Grand Slam-debuten mot Donna Vekic.

***

Mirjam! Hur skulle du beskriva dina känslor efter den inslagna matchbollen i kvalfinalen?

– Känslan var oslagbar när jag insåg att jag hade vunnit. Den kommer jag komma ihåg länge!

Vad skulle du säga klickar bäst för dig just nu – är det rent spelmässigt, självförtroendet eller en kombination där?

– Det är många bitar som gör att jag är i den här situationen just nu. Vi har tränat hårt och medvetet ett bra tag och jag har lärt mig mycket senaste året. Men självförtroendet är alltid viktigt, men det kommer också med det man gör dagligen.

Har du dragit några lärdomar från AO-kvalet som du kunde nyttja här och isåfall vilka?

– Det har jag absolut gjort, jag tror alla matcher jag fick där och dessa tre jag vunnit här är matcher jag har kunnat lära mig mycket ifrån. Erfarenheterna man får på Grand Slams är annorlunda och det är en mycket större tävling än vad jag är van vid, så jag har definitivt dragit nytta av AO till Franska.

I övrigt, om du jämför från AO-kvalet, är det något som står ut där skulle du säga?

– Jag har utvecklats sedan AO, men jag tror också att det är p.g.a att jag spelade AO och kvalfinal där. Jag tog med mig mycket därifrån som jag har kunnat förbättra här för att ge mig själv ännu bättre förutsättningar.

Hur ser du på din första omgång mot Donna Vekic och vad skulle du säga att du fokuserar mest på inför en sådan match?

– Jag är taggad att spela match igen, jag kommer fokusera boll för boll och se hur långt min nivå räcker. Det är en tuff motståndare men jag vet att jag har en minst lika hög nivå, så jag ska göra allt jag kan för att få fram den nivån också.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.