Mirjam Björklund: ”Målet är att spela Grand Slam-kval i slutet av året”

2021 är året då Mirjam Björklund hoppas kunna bryta ny mark på touren och nå vad i princip alla spelare rankade utanför 250 i världen drömmer om – Grand Slam-kvalen.

Med en ranking på 314 i världen är ett Grand Slam-kval under 2021 inte alltför en orealistisk målbild för Mirjam Björklund.

En tydlig plan finns där tillsammans med den tidigare världsspelaren Jonas Björkman och duons första anhalt 2021 bar av till Abu Dhabi för kval i 500-tävlingen.

Ingen av spelarna i damernas Australian Open-kval, som spelas i Dubai, fick signa in till WTA-tävlingen i Abu Dhabi. Således kunde Mirjam gå direkt in i kvalet via sin ranking.

– Jag var inte helt säker på att komma in men förstod snabbt att vissa spelare var tvungna att välja och därmed var chansen mycket större att jag skulle gå in direkt. Det ger oss chansen att få spela med tanke på att det bara är spelare i huvudtävlingen av kommande Australian Open som får signa in till de 4-5 WTA-tävlingarna i Australien. De får då en otrolig fördel i både poäng och pengar.

Centercourten i Abu Dhabi. Foto: Mirjam Björklund

Mirjam förlorade den första kvalomgången i Abu Dhabi mot 548-rankade kanadensaren Carol Zhao efter 6-0, 2-6, 6-2.

– Det var tufft och mycket ovant med matchspel, förmodligen för henne också men tyvärr för min del hanterade hon det bättre för dagen. Jag är dock inte orolig för säsongen, jag vet att jag höjt min nivå senaste månaderna och det ska bli kul att fortsätta tävla.

Den som följer Mirjam Björklund på Instagram har under december kunnat ta del av hennes försäsong från betydligt varmare breddgrader. Vart? Aten, Grekland.

– Min försäsong var bra. Jag tränade på i fyra veckor i Grekland, dels för att det går att träna utomhus där i December men också för att kunna träffa min pojkvän innan säsongen drar igång igen. Vi tränade på med mycket tennis och fys.

– Trots Corona har det gått att bedriva träning, inte bara i Grekland men också på hemmaplan i Sverige. Gymmen kan vara svåra att komma åt men det går alltid att lösa på ett eller annat sätt.

Vilka tävlingar väntar för dig här framöver?

– Det blir 15K i Mallorca p.g.a brist av tävlingar. Det finns knappt några 25K-tävlingar att spela och alla som existerar är utspridda/tuffa då kvalet i Australian Open går precis innan en 25K-tävling i Dubai, med en cut runt 150 i huvudtävlingen. Jag hoppas på att kunna spela större tävlingar i februari/mars men har också sett att det börjar ställas in 25K/60K-tävlingar. I nuläget finns det mest 15K och WTA-tävlingar att spela men det är bara att kriga på!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.