Motti efter Albert Ramos superskräll mot Federer: ”Jag är så glad för hans skull”

Spanjoren Albert Ramos chockerade en hel tennisvärld på tisdagseftermiddagen svensk tid då han vann mot självaste Roger Federer efter tre set i Shanghai Masters. Siffrorna skrevs till 7-6 (4), 2-6, 6-3 i Ramos favör och Federer, regerande mästare i turneringen, hade främst problem med tajmingen på det snabba underlaget.

En superskräll minst sagt och Ramos, som vanligtvis anses vara en grusspecialist, gjorde en av sina livs matcher och spelade väldigt aggressivt matchen igenom. Ramos förlorade visserligen sju poäng mer än Federer under hela matchen men bröt världstvåan vid ställningen 4-3 i tredje set och servade sedan hem matchen.

Vi tog ett snack med Alessandro Motti efter matchen som har spelat en rad dubbelturneringar tillsammans med Ramos, senast i Båstad i somras och italienaren var fullständigt lyrisk över vad hans kamrat precis hade åstadkommit.

– Jag är så glad för han och hans team, han förtjänar detta! 

Vad skulle du säga är Ramos främsta styrkor som tennisspelare?

– Han är väldigt stabil och vänsterhänt vilket är jobbigt för de flesta. Han har väldigt bra returer och säker vid baslinjen. Han ser även spelet som inte många gör. 

Anser du som många att Ramos är en grusspecialist?

Ja, han är mycket bättre på grus! 

Tycker du att för många spelare på touren ger upp på förhand när de ställs mot de bästa i världen?

– Det skulle jag inte vilja påstå.

Motti gifte sig under föregående vecka och på hans bröllop fanns det många namnstarka profiler tillika kollegor till dubbelspecialisten som Potito Starace, Enrico Becuzzi och Flavio Cipolla. Under denna vecka är Motti tillbaka igen på tennisens bakgård och efter några veckors spel med Costin Paval spelar han challengerturneringen i Casablanca tillsammans med en annan rumän, Adrian Ungur.

 

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.