Jonathan Mridha, vad händer då?

Hur är Jonathan Mridhas imitation av Johan Hedsberg? Är en ny golfsatsning på gång? Bästa tennisminnet under 2020? Stockholms bästa sushi-ställe?

I Tennisportalens nya artikelserie ”Vad händer då” öste vi frågor över Jonathan Mridha.

Vad händer just nu i ditt liv, Jonathan Mridha?

– Just nu försöker jag träna. Tennis, fys, golf. Jag börjar tidigt i år. Med golfen alltså. Jag kom faktiskt precis från golfbanan där jag spelade en ”nio hålare”.

Hur ser din träningsperiod just nu?

– Nej men det är inget speciellt. Jag försöker träna på. Knät känns bra och jag har kunnat träna mer senaste veckan än vad jag har kunnat senaste tre åren. Dubbla pass har det blivit. Det känns bra. Jag försöker jobba på lite olika saker på banan så att jag kan vara bättre när vi sätter igång igen på riktigt.

Tillbaka till golfen, jag har sett mycket golf på din Instagram på sistone. Kanske lite för mycket. Vad är det som händer egentligen?

– Vad som händer? Nej, men jag har alltid velat vara bra på golf och jag gillar typ inte sport annars. Jag gillar inte fotboll, ishockey, innebandy. Golf har jag alltid tyckt om att kolla på, du vet. När det gått på TV har man kastat ett öga på när Woods spelar. Lite sånt.

Woods?

– Ja, Tiger Woods.

Då är jag med.

– Bra. Vart var jag nu? Jo, det vore ju kul att bli bra på golf. En gång för alla.

Härligt.

– Ja. Det stod mellan att köpa ett Playstation 4 med Formel 1 och en racingsimulator eller spela golf.

Kan du inte göra båda?

– Jo, det kan man väl men då blir det ingen tid kvar för tennisen… Jag kan köra lite Formel 1 spel på mobilen, jag kör lite bil också, i det verkliga livet. Min Volvo V70 går rätt bra. Jag får in lite av allting.

Det var aldrig nära med padel?

– Padel?

Ja, padel.

– Verkligen inte. Padel är för mig lite som en öl och vin-sport. Lite för att socialisera. Det är väl kul det, antar jag men inget jag skulle vilja bli duktig på. Eller jag är väl lika bra som de flesta, skulle jag gissa.

Tycker du att fler svenska tennisspelare bör ta chansen och grinda 5-6 timmar om dagen på banan nu med tanke på att i princip varje land i Europa har stängt ner, så också flera länder globalt – eller är träning överskattat enligt dig?

– Nej, träning är inte överskattat men jag tror det är viktigt att man har ett mål när man tränar så att man tränar på något och inte bara spelar för att spela. Om du har ett syfte med din träning och någonting du vill tänka på, det kan vara en retur eller att du ska spela din forehandkross nära linjen, ja, då känns det som man kan göra hur mycket som helst. Oftast känns det som att många inklusive mig själv ibland försöker att göra så lite som möjligt när man tränar för att träna utan att faktiskt träna på någonting. Hänger du med?

Jag tror det.

– Det blir en workout när man spelar bara för att spela istället för att göra det så effektivt som möjligt. Äh, när det öppnar upp för spelare i andra länder kommer de komma ifatt efter någon vecka. Skulle jag gissa.

Helt ärlig nu – hur många TV-serier har du betat av senaste veckorna?

– En, tror jag. Ja, en. Några säsonger av Gåsmamman och Alexandra Rapaport. Hon heter Rapaport va?

Ja.

– Fantastiskt duktig. Hela den serien är helt sjukt. Gåsmamman. Lite tråkigt när hon dör på slutet bara…

Nu spoilade du allt..

– Sant. Hur som helst, jag har kollat på lite allt möjligt. TV4 Play, Cmore, Viaplay. Jag har gått runt lite kan man säga. Curb your enthusiasm med Larry David är helt sjuk. Han är helt sjuk. Larry alltså. Jag försöker bli Larry David i min vardag och gå in i en karaktär.

Hur har det gått undrar man?

– Häromdagen blev jag serverad en liten tallrik med mat istället för en stor tallrik med mat på. Då tog jag en scen ur serien där han (Larry) sa någonting i stil med: ”Va, vad är det här? Det här brukar min farmor äta, jag ska ha en stor tallrik”. Jag efterliknade Larry David där.

Låter som en ruggig toppscen! Nej, tillbaka till frågorna. Hur många Pepsi Max har du druckit i samband med detta frekventa TV-serietittande?

– 0. Jag är faktiskt läskfri senaste månaden, minst tre veckor tillbaka i tiden i alla fall. Jag vet inte riktigt varför jag skippat läsken helt. Men det känns bra i alla fall.

Vi spekulerar fritt nu i att tennissäsongen 2020 är över – så ge oss ditt bästa tennisminne från 2020 nu!

– Hm… Jag har nog inget. Nej. Inget speciellt.

Hur många tävlingar hann du spela innan avbrottet? Tre? Fyra?

– Fyra tror jag. Inget speciellt bra minne från någon av tävlingarna heller…

Tungt.

– Ja. Jag slog Jeremy Jahn i Sunderland. En topp-300 spelare. Det hjälpte föga då jag förlorade i matchen efter…

Elias Ymer, Simon Freund, Eric Ahrén Moonga, Gustaf Ström och Eric Davidsson har alla börjat använda Tik Tok. När får vi se dig på Tik Tok?

– Jag försöker avveckla mig så mycket som möjligt från mobilen. Jag har tagit bort Facebook och Snapchat. Jag har Messenger bara för att boka träningstimmar med utländska, obskyra spelare på tävlingar.

Du kan nog avveckla den appen under 2020 ändå…

– Ja, kanske. Jag har lust att ta bort Instagram också. Det börjar bli jobbigt där.

Oj!

– Kanske inte jobbigt, eller jo, lite jobbigt är det att vara på mobilen hela tiden. Det är väl det. Tittar man inte på Instagram tittar man på Ipaden och gör man inte det stirrar man väl in i TV-skärmen i vardagsrummet. Jag känner väl att det blir lite väl mycket, man skulle kunna spela mer tennis eller till och med padel. Okej, kanske inte padel men du fattar.

Kan det till och med så bli att du gör en ”Mikael Ymer” och hädanefter enbart kör 30 minuter skärmtid per dag?

– Gör han det?

Ja.

– Intressant… Jag tror nog att min skärmtid är hyfsad låg jämfört med många andra, även fast det känns som att jag är på mobilen otroligt mycket.

Har du lyssnat på Grekaazos nya album? Den släpptes inatt!

– Nej men jag såg att ni la ut den på Instagram Story så jag tänkte gå in och lyssna på Spotify men sen glömde jag att jag skulle lyssna på den och satte istället på The Weeknd’s nya album.

Oj, bra grejer?

– Ja, mycket bra grejer! Faith, Snowchild, Escape from LA, Save your tears, mycket bra grejer.

Stockholms bästa sushi-ställe heter vad?

– Minako!

Minako?

– Ja, Minako. Jag har dock inte ätit där, haha. Det ska vara Stockholms bästa. Ägaren är faktiskt från Bangladesh.

Jag såg en video igår på Youtube med ägaren och hans sushi-ställe.

– Ja, Mustiga Mauri! Det såg fantastiskt gott ut. Nej, nu ändrar jag mitt svar här. Indio är mitt nya svar. Jag håller fast vid det nu. Indio.

Indio?

– Ja, den sushin är helt galen. Tänk dig en kombination av peruansk och japansk mat. Som blir sushi. Otroligt.

Vi går vidare.

– Ja.

Vi skulle kunna skriva en bok om veckorna i Jounieh Future (Libanon) förra året. Det har varken vi tid med, eller du heller vad vi förmodar. Ett minne från äventyret vill vi dock att du delar med dig här…

– Jag kör den utan att blinka – när du blev arresterad mitt under brinnande match. Du streamade, eller streamade gjorde du inte men du filmade lite under vår dubbel (Mridha/Moonga) och blev förd till något rum av tävlingsledaren. Krocken med vår Uber får vi inte heller glömma där Moongas ben var nära att amputeras. Något mer? ”Lampan” Landsberg var ett trevligt sällskap som tog hand om oss därnere. En mycket rolig resa.

Du kanske är tennissveriges främsta imitatör – har du någon ny imitation som du filat på lite extra senaste tiden?

– Att härma spelare?

Ja. Har du någon ny på gång?

– Om jag har någon ny?

Ja.

– Jaha, är det jag som är Sveriges främsta imitatör?

Ja, när det kommer till tennis.

– Okej. Fred Simonsson är ganska duktig på det där. Eller var duktig på det där i alla fall.

Där ser man. Men du har inte någon spelare som du imiterar numera, typ Gustaf Ström, som du inte hade i din repertoar tidigare?

– Nej, jag vill inte härma vem som helst… Nej, skämt åsido. Min Johan Hedsberg kan vara ganska bra nuförtiden.

Oj, den har jag inte hört. När man imiterar Johan Hedsberg – vad är viktigt att tänka på?

– Att vara sen i träffen.

Sen i träffen? Ska man säga det?

– Va, nej… Jaha, nu kopplar jag. Fan, det här får vi ta om…

Vi går vidare – vem av tennispelarna i Sverige har det bästa Instagram-gamet och varför?

– Jag vill ju säga Simon Freund men jag kan inte det efter hans senaste videos där han håller på med sin Tik Tok och det är pingisbollar och han rycker på axlarna i någon vattenmelon-liknande skjorta.

En vattenmelon-skjorta?

– Ja. Det är Redfoo’s (före detta artist) märke faktiskt så jag tror Redfoo personligen har gett Simon den skjortan. Eller om Simon nu torskat ett bet och tvingats bära skjortan…

– Annars har Sam Taylor ett starkt Instagram-flöde.

Sista frågan – hur snabbt gick köttlådan åt hemma hos familjen Mridha efter segern senast i TP Trophy?

– Den gick åt typ samma kväll som jag vann tävlingen då jag hade mormor och morfar hemma hos oss. Min morfar käkade alla korvar. Det var inte bara en korv heller utan 7-8 grekiska bondkorvar som snabbt gick åt. Han älskar korvar, morfar.

– Pastan och tryffelpåsen tog jag direkt och resten tror jag farsan tillagade. Jag har lite oljor och sånt kvar som ska ner i kistan inom kort…

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.