Murray till final efter femsetare mot Raonic

Andy Murray är klar för söndagens final i Australian Open efter en tuff femsetare mot Milos Raonic. Skotten vände underläge 1-2 till seger och kanadensaren hade under matchens slutskede svårt att röra sig p.g.a en höftskada och därmed blir söndagens final en repris från fjolåret. 

Milos Raonic har haft en fantastisk säsongsinledning och vann årets inledande 250-turnering i Brisbane efter seger mot Federer i finalen. Kanadensaren har i och med sin prestation i Australian Open blivit historisk då han är den första kanadensaren genom tiderna att nå semifinal i turneringen men mot Andy Murray tog det dessvärre stopp.

Skotten var dock illa ute och låg under med 1-2 i set efter att Raonic bärgat hem tredje set i tiebreak och Murray hade stora problem med att returnera den fruktade serven från Raonic som inte sällan kom upp i 230 km/h.

Raonic tog en medical timeout efter tredje set och hade därefter stora problem med att röra sig på banan samtidigt som Murray tog för sig allt mera och dikterade spelet. Kanadensaren tog ut sin frustration på sitt racket efter att ha blivit bruten i inledningen av femte set, en aktion som aldrig tidigare skådats från Raonic under hans proffskarriär.

Murray vann sedermera matchen efter siffrorna 4-6, 7-5, 6-7 (4), 6-4, 6-2 och har chans till revansch mot Djokovic då han förlorade förra årets final i Australian Open efter fyra set.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.