Mystisk avslutning på Challengerfinal – Jaziri/Molchanov gav upp vid matchboll

Challengertouren har under de senaste åren överskuggats av läggmatcher och mystiska resultat men under förra veckans turnering i Izmir, Turkiet hände något som inte hör till vanligheterna på tennisens bakgård. 

Tunisiern Malek Jaziri och ukrainaren Denys Molchanov låg under med 8-9 i det avslutande supertiebreaket mot indierna Sharan/Myneni i  finalen av Izmirs Challengerturnering och de sistnämnda skulle serva för matchen när Malek Jaziri helt enkelt tog en medical timeout och kastade sedermera in handduken.

Frågorna är många, varför spelade inte paret klart matchen? Varför visade inte paret respekt gentemot sina motståndare i en sport som anses vara den mest gentlemannamässiga av dem alla? Om nu Jaziri hade så ont, varför valde han att visa det så synligt först vid matchbollen och inte tidigare?

Mycket märkligt beteende från tunisiern och anledningen till det kontroversiella beslutet är de flesta tennisfantaster på twitter överens om – läggmatch. På de flesta spelbolagen får man pengarna tillbaka om matchen av någon anledning, skada i det här fallet, inte skulle vara färdigspelad, därav Bet 365 som enligt egen utsago anser sig som världens största spelbolag.

Ukrainaren Denys Molchanov har tidigare under sin karriär vart inblandad i spelskandaler, senast förra året då han tankade bort en match som det hade spelats kolossala summor på mot Agustin Velotti i Dallas challengerturnering. Mer om matchen läser ni här.

Divij Sharan och Saketh Myneni fick dela på blygsamma 2.350 euro efter finalsegern, inga hiskeliga summor med andra ord och det spär bara på teorierna om läggmatch ytterligare. 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.