Nadal efter segern mot Karlovic: ”Han har den bästa serven genom tiderna”

Rafael Nadal och Ivo Karlovic gick en mycket jämn drabbning till mötes tidigare under dagen i Shanghai Masters där spanjoren gick segrandes efter siffrorna 7-5, 6-7 (4), 7-6 (4). Nadal hyllade sin 210 centimeter långa motståndare efter matchen och erkände för pressen hur lättad han var över vinna mot storservaren.

Den avslutande kvällsmatchen på centercourten i Shanghai tog hela två timmar och 45 minuter att färdigspelas och publiken fick fick se en dramatisk drabbning som i efterhand beskrevs som dagens höjdpunkt.

Karlovic, nykorad ess-ledare på touren, hade en vanlig dag på jobbet servemässigt och dunkade in 24 ess mot Nadal och servade för första set vid ställningen 5-4. Då svarade ”Rafa” tillbaka med tre smått utomjordiska returer (se video) á la Radek Stepanek och bröt ”Dr.Ivo” till 5-5. ”Rafa” tog sedan de två efterföljande gemen efter ännu ett servegenombrott och vann första set med 7-5.

Andra och tredje set skulle kantas av fantastiskt servande från båda spelarna och båda seten gick till tiebreaks där de broderligt skulle dela på de. Karlovic tog det första efter ett antal sanslösa volleys men Nadal skulle visa prov på mental styrka när han knöt ihop säcken i matchens slutskede och ett antal ”vamos” skreks ut i full styrka från spanjoren.

Nadal erkände efter matchen till den samlade presskåren att han hade kontroll på sina känslor och det stärktes när han påpekade att han inte förlorade en enda poäng i egen serv i det avslutande tiebreaket.

Att möta Karlovic och bli bruten i det första servgemet är som att få en iskall hink med vatten över sig, sa Nadal.

– Hans serve är nästintill obrutbar. Han har den bästa serven genom tiderna! Det är som att försöka rädda en straff, han hittar vinklar som är nästan omöjliga. Det är tufft och det är svårt att läsa var serven kommer att hamna då uppkasten är identiska.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.