Nadal överlevde rysare mot Rosol

Rafael Nadal var endast två poäng från förlust mot Lukas Rosol i gårdagens första runda i Basels 500-turnering. Rosol, som chockade en hel tennisvärld när han i Wimbledon 2o12 slog just Nadal i en episk femsetare, servade igår för matchen och hade 5-4, 30-0 i tredje set men kunde inte knyta ihop säcken mot spanjoren.

Lukas Rosol slog till med en av de största skrällarna i modern historia när han 2012 i sin Wimbledon-debut skickade hem Rafael Nadal efter siffrorna 6-7 (9), 6-4, 6-4, 2-6, 6-4. Tjeckiern visade upp en knockout-tennis utan dess like där i princip varje winner inte hade mer än fem slag bakom sig i snitt, en spelstil som har kommit att visa sig vara effektiv mot den nuvarande världssjuan. Matchen kom även att bli ihågkommen för Nadals mycket obskyra ”tackling” på Rosol vid ett sidbyte.

Spelarna stötte på varandra under gårdagen i Basels 500-turnering under betydligt mer städande former men frågan är om inte underhållningsvärdet var högre än i Wimbledon för tre år sedan. Publiken i Basel hade nog inte sagt emot då Nadal reste sig från de döda trots att han blev pulveriserad av den så aggressiva tjeckiern i första set efter siffrorna 6-1 och 23 minuter på matchklockan. Rosol dominerade med sina flacka slag och tappade endast en poäng i egen serve (16/17).

Den 69:e rankade Rosol bröt spanjorens serve direkt i andra set och skulle sedan spela sig fram till 5-4, 30-0 men Nadal kunde som så många gånger förr använda ett av sina nio liv och bryta tillbaka till 5-5 efter en väl avvägd backhandpassering. Nadal skulle sedan hålla sitt efterföljande servgem och Rosol fick serva för att hålla sig kvar i setet. Allt detta på några få minuter och Nadal kunde återigen bryta tjeckierns serve efter ett dubbelfel och tvinga fram ett avgörande set.

”Rafa” gick snabbt upp till 3-0 i tredje set och musten tycktes gå ur Rosol helt och hållet, trodde man. Rosol krigade sig tillbaka och utjämnade till 4-4 som sedermera skulle bli ett tiebreak och med en 4-2 ledning i sidbytet trodde man återigen att skrällen skulle ske igen.

Därför var det inte konstigt att ”Rafa” vann fem poäng i rad vilket innebar vinst för spanjoren och den schweiziska publiken fick se en helt galen match med ständiga momentumskiften.

Höjdpunkter från matchen ser ni högst upp i artikeln.

 

 

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.