Nicholas Monroe i öppenhjärtig intervju om livet som dubbelproffs

Tennisportalen har träffat 57-rankade dubbelspecialisten Nicholas Monroe i en öppenhjärtig intervju där amerikanen bland annat berättar om vad som fick honom att satsa helhjärtat på dubbeln.

Vi får reda på varför Swedish Open är hans absoluta favoritturnering och hur det kommer sig att alla hans ATP-titlar är vunna i just Sverige…

Innan jag begav mig till stundade Swedish Open hade jag hört rykten, på flera olika håll, om att en viss amerikan skulle vara den som jobbade hårdast mellan träningspassen, ständigt letandes efter banor och alltid bärandes på svettiga träningströjor.

Vi stämde träff efter ett i raden av många träningspass som redan hunnit avverkas halvvägs in på veckan och första frågan var helt enkelt tvungen att handla om Monroes tuffa träningsvanor.

Alla jobbar hårt och försöker bli den bästa versionen av sig själv och jag tycker att man bör lägga ner timmarna på banan och i gymmet för att uppna sina mål. Jag pushar mig själv, svarar Monroe ödmjukt.

Jag såg en bild från din Instagram tidigare under veckan där du skrev att Swedish Open är din absoluta favoritturnering på touren. 

De gör ett riktigt bra jobb med turneringen här, i players lounge har vi grymt bra mat och alla som jobbar med turneringen får en att verkligen känna sig som hemma. Det är en bra känsla här i Båstad och vädret är bra, hotellet ligger ett stenkast från stranden och ja, det är svårslaget här helt enkelt.

Nicholas Monroe är idag 34-år gammal och har således tävlat ute på touren i ett antal år. Att han skulle livnära sig på att vara dubbelspecialist var dock inte alltför självklart tidigare under karriären.

Jag spelade singel på touren i drygt nio år men en dag satt jag hemma i vardagsrummet och kollade upp mot prisskåpet. Där var det enbart troféer från dubbeln och då frågade jag mig själv – varför spelar jag fortfarande singel? 

Under tidpunkten då jag bestämde mig för att satsa helhjärtat på dubbeln hittade jag en stadig partner i Simon Stadler från Tyskland och vi hade ett stabilt schema och hittade varandra direkt på banan. Att få spela ATP-turneringar varje vecka och i Grand Slams varje år är vad man siktar på att göra och dubbeln har tillåtit mig att göra det, säger Monroe.

Monroe har gjort något som är få förunnat på touren i dagens skede och vunnit sina samtliga ATP-titlar (3) här i Sverige.

I Stockholm är det samma organisation som arrangerar turneringen och de får dig likt här att känna dig som hemma. Sedan försöker man alltid göra sitt bästa och spela för att vinna turneringen. 

Hur kan dina utgifter se ut under en vanlig vecka på touren?

Det beror på såklart, spelar du ATP-turneringar betalar du bara för strängarna och vissa middagar. I normala fall ingår det frukost, lunch och hotell under ATP-turneringar och oftast även middagar så vi betalar inte mycket alls. På challengertouren blir det mer utgifter och på futuretouren ännu mer. Vi har det bra på ATP, så det gäller att stanna här, säger han och skrattar.

Du är den enda amerikanen här i Swedish Open i såväl singel som dubbel, har du försökt övertala dina landsmän att komma hit ner till din favoritturnering?

Om jag ska vara ärlig så säger jag hela tiden till mina landsmän att komma till Båstad och spela men många vill inte stanna i Europa alltför länge efter Franska Öppna och Wimbledon. De kommer hit ett par veckor innan Franska och är kvar här i runt 6-7 veckor och vill åka hem efter det, vilket jag givetvis förstår. Jag däremot älskar att vara i Europa och speciellt i Båstad och det är en turnering jag aldrig kommer att missa.

Vart spelar du nästa vecka?

Umag!

Umag? Då syns vi!

Du älskar att vara vid stranden vad jag förstår (skrattar). Jag var där en gång, med Simon Stadler efter att vi vann i Båstad 2013. Umag är fantastiskt, matcherna börjar vid 17:00 på kvällen och de har bra fester, precis som här, säger Monroe med ett leende.

Nicolas Monroe spelade denna vecka ihop med Artem Sitak från Nya Zeeland och paret tog sig till kvartsfinal innan det tog stopp mot Dustin Brown och Rameez Junaid.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.