Nicholas Monroe: ”Sverige har blivit mitt andra hem”

Nicholas Monroe tog under söndagen sin tredje ATP-titel efter seger i IF Stockholm Opens tillsammans med sin nära vän Jack Sock mot dubbelparet Pavic/Venus. Monroe har därmed ett ganska udda facit på touren då han nu har tagit sina samtliga titlar i Sverige.

Monroe är nu 3/3 i Sverige de tre senaste åren då han under 2013 och 2014 vann i Båstad med Simon Stadler samt Johan Brunström.

Tennisportalen snappade upp Nicholas Monroe efter söndagens final i den mixade zonen och fick en pratstund med amerikanen om varför han trivs så bra i Sverige.

– Turneringarna här är väldigt välskötta, det är samma organisation, sponsorer varje år och det känns som ens familj. Det är alltid kul att komma tillbaka hit och det hjälper alltid. Att dessutom ha en partner som Jack Sock hjälper självfallet det också, han hjälper mig när det går lite trögare på banan. 

Kommer vi få att se Monroe/Sock spela tillsammans i framtiden?

När vi kan, förklarade Sock. Jag spelar med Vasek (Pospisil) under merparten av året och nästa år kommer jag inte att spela lika mycket dubbel, avslöjade han.

– Jag kommer att välja ut några specifika turneringar nästa år att spela dubbel i och om Vasek inte kan kommer Nicholas vara den första jag kommer att ringa!

Paret får i och med segern 250 rankingpoäng och €29,680 att dela på i prispengar.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.