Nordens bästa tennisspelare nekas Wildcard till Båstad

Casper Ruud har gått som tåget på touren i år och klättrat över 100-placeringar på världsrankingen sedan årskiftet. Med en ranking på 108 i världen är norrmannen Nordens tveklöst bästa tennisspelare på herrsidan – men nekas trots det ett Wildcard till Swedish Open i sommar. 

Bröderna Ymer och 39-åriga Tommy Haas får Wildcards till sommarens 250-turnering i Båstad, Swedish Open, meddelade arrangörerna via sin hemsida när man i dagarna annonserade startfältet. Ett beslut som tvingar Casper Ruud att istället testa lyckan i Polen och Szczecin Challenger som spelas samma vecka.

– Casper har naturligtvis varit med i diskussionerna om Wildcard och har ju spelat riktigt bra i år och jag hoppas naturligtvis att han kommer till Båstad och kvalar, säger turneringsdirektör Christer Hult till Tennisportalen och motiverar Haas WC.

– Tommy har spelat länge på Touren och gör sitt sista år. I samband med Swedish Opens 70-års firande så kommer vi att spela legends doubles bl.a. med Sverige mot Tyskland där också Tommy kommer att spela i par med Dustin Brown och möter Stefan Edberg/Anders Järryd.

Ruud, som ligger 9:a på racet till NextGen-slutspelet i Milano i november, där världens 8 bästa spelare under-21 ska göra upp om titeln, har i år plockat 348 poäng, att jämföra med Elias 99, Mikaels 32 och Haas 205.

Ruud kommer dock spela Challengerturneringen i Båstad, som spelas veckan innan Swedish Open, mellan 8-15 juli.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
  1. Varje arrangör gör som man vill med WC och att ge en norrman runt 100 ger inget.

    Men Haas hade ju räckt att se i just Legends och vad gör Brown där? Haas har dessutom ingen som helst koppling till Båstad?

    Markus Eriksson eller en svensk som överraskar positivt borde få det sista WC:t till SWOB.

    Och i Legends vill man väl se Edberg o co möta dåtidens motståndare? Noah/Leconte? Cash/Mcnamara? Etc…

    • Visst gör varje arrangör lite som dem vill men jag tror starkt på att ett WC till Ruud hade dragit en hel del av våra norska vänner till Båstad och skapat lite mer hype kring turneringen. Är man så mån om att ha Haas till Legends kunde man som du säger, hämta dit honom enbart för Legends. Nu blir plötsligt Nordens bästa tennisspelare på herrsidan utan ett WC, vilket är högst märkligt hur man än ser på det. /Alex

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.