Ny tränarsatsning med Magnus Norman i spetsen

2018 formar Svenska Tennisförbundet en ny tränarsatsning med Magnus Norman i spetsen.

Följande text är ett pressmeddelande från Tennis.se

Skräddarsydda utbildningsträffar, en internationell studieresa, möjligheten att jobba med Sveriges bästa juniorer och ett mentorsprogram är beståndsdelarna i projektet.

Ledare för satsningen blir Magnus Norman, tidigare världstvåa, Grand Slam-finalist, Davis Cup-vinnare och efter spelarkarriären en framgångsrik tränare. Norman leder det nya projektet tillsammans med Fredrik Hörnell och Peter Rejmer från Svenska Tennisförbundet.
– Det ska bli jätteroligt. Jag ser fram emot att lära känna lite fler tränare i Sverige och att vi ska kunna utvecklas tillsammans och lära av varandra, säger Norman.

De senaste åren har Magnus Norman varit ett av de hetaste tränarnamnen internationellt efter framgångsrika samarbeten med Stan Wawrinka och Robin Söderling. Förra året utsågs svensken till årets tränare på ATP-touren, framröstad av sina tränarkollegor.
– Jag hoppas bidra till teamet med mina erfarenheter från kanske främst de sista fyra åren med Stan på högsta nivå, men även också som tidigare spelare, säger Norman.
– Magnus är en stor tränarförebild och vi är väldigt glada att han står bakom satsningen som vi hoppas ska stimulera nästa generations tennistränare, säger Christer Sjöö, generalsekreterare.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
  1. Upplever att ”Nors” har ett genuint hjärta för Svensk Tennis och inte är så girig eller kommersiell som hans start-up kollegor på GTG.

    Kanske har han själv initierat projektet? Dum är han inte. Hans akademi får cred indirekt men frågan är vad som skall komma ut ur den nya anläggningen? Skall de starta en klubb också? Eller bara erbjuda juniorer extra resurser ovanpå vad klubbarna mäktar med?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.