Okänd svensk dök upp i Portoroz Challenger: “Formen var inte på topp”

Markus Eriksson och André Göransson hittades i både singeln och dubbeln i Portoroz Challenger när startfälten offentliggjordes. Och ytterligare en till svensk som vi inte hade hört talas om – Robert Kjellberg.

Strax efter att startfälten till singelkvalet i Portoroz Challenger annonserades för drygt en vecka sedan hittade vi två spelare av svenskintresse. Markus Eriksson och Robert Kjellberg. Den sistnämnda kände jag inte igen, och en profil på ATP:s hemsida fanns inte heller att hitta. Jag frågade runt, till vänner och bekanta, nördarna. Ingen träff.

Direktiven jag fick därefter var tydliga: Få till en intervju! Sagt och gjort, och ett “Insta-DM” senare fick vi tag i den något mytomspunna Robert Kjellberg som också fick ett WC in i dubbelturneringen.

– Tack för ditt meddelande, Alex, men det finns inte så mycket att orda om, var Roberts första respons via Instagrams “Direct-message”.

Vad var detta? Var intervjun redan över? Lyckligtvis inte.

– Jag jobbar som tränare i USA på College och en av mina spelare var med i tävlingen i Portoroz. Jag var helt enkelt där för att coacha honom. Det fanns lediga platser i kvalet och jag fick frågan om jag var sugen på att spela, så jag ställde mest upp på skoj!

Får man fråga hur formen var?

– Jag har väl tränat tennis själv fyra gånger på två år, så formen var ju inte direkt på topp…

Det blev en minst sagt hastig Challengerdebut för Robert Kjellberg – och med all sannolikhet hans sista framträdande på “Tennisens bakgård”.

Robert Kjellbergs resultat i Portoroz Challenger.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen. Svag för obskyra sidospår, Nick Kyrgios olika bravader samt Swedish Opens pressfika. Fick sitt internationella genombrott under Australian Open 2020 efter avslöjandet av "Banana-gate".

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.