Okänd svensk dök upp i Portoroz Challenger: ”Formen var inte på topp”

Markus Eriksson och André Göransson hittades i både singeln och dubbeln i Portoroz Challenger när startfälten offentliggjordes. Och ytterligare en till svensk som vi inte hade hört talas om – Robert Kjellberg.

Strax efter att startfälten till singelkvalet i Portoroz Challenger annonserades för drygt en vecka sedan hittade vi två spelare av svenskintresse. Markus Eriksson och Robert Kjellberg. Den sistnämnda kände jag inte igen, och en profil på ATP:s hemsida fanns inte heller att hitta. Jag frågade runt, till vänner och bekanta, nördarna. Ingen träff.

Direktiven jag fick därefter var tydliga: Få till en intervju! Sagt och gjort, och ett ”Insta-DM” senare fick vi tag i den något mytomspunna Robert Kjellberg som också fick ett WC in i dubbelturneringen.

– Tack för ditt meddelande, Alex, men det finns inte så mycket att orda om, var Roberts första respons via Instagrams ”Direct-message”.

Vad var detta? Var intervjun redan över? Lyckligtvis inte.

– Jag jobbar som tränare i USA på College och en av mina spelare var med i tävlingen i Portoroz. Jag var helt enkelt där för att coacha honom. Det fanns lediga platser i kvalet och jag fick frågan om jag var sugen på att spela, så jag ställde mest upp på skoj!

Får man fråga hur formen var?

– Jag har väl tränat tennis själv fyra gånger på två år, så formen var ju inte direkt på topp…

Det blev en minst sagt hastig Challengerdebut för Robert Kjellberg – och med all sannolikhet hans sista framträdande på ”Tennisens bakgård”.

Robert Kjellbergs resultat i Portoroz Challenger.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.