Patrik Rosenholm synar dagens spelschema: ”Mikael kan slå Karlovic”

Tennisportalen har idag fått experthjälp av ingen mindre än Patrik Rosenholm som nådde kvalfinal i år i IF Stockholm Open och tidigare slagit den nuvarande världssjuan Gael Monfils i samma turnering.

Rosenholm, tillsammans med oss på Tennisportalen, har synat onsdagens spelschema i Kungliga Tennishallen. Trevlig läsning!

Benjamin Becker – Jurgen Zopp

Patrik: Zopp är en bra inomhusspelare och kvalade in i tävlingen där han slog undertecknad i två tuffa set. Men med tanke på hans resultat innan detta; som består i en kvartsfinal i Falu Future och innan det nio raka förluster i första omgången, så tror jag Becker vinner den här matchen.

Alex: Zopp har kapacitet och är kapabel när det vankas inomhustennis. Samtidigt har Becker inte alls imponerat i år och kommer senast från spel i Monterrey Challenger där turneringen spelades på höjd på och ett underlag likt en isbana. Nej, jag ser matchen som vidöppen.

Malek Jaziri – Jack Sock

Patrik: Jag tror den långsamma Centre Courten kommer gynna Sock som kommer få bra utdelning på sin skruvade andraserve samt gott om tid att springa runt sin backhand för att slå sin hårda forehand som Jaziri kommer få stora problem med.

Alex: Tunisiern är mest känd för antalet matcher han avbryter varje år, snarare än sina prestationer på tennisbanan. Inte optimalt men nåväl, om Jaziri mot förmodan skulle spela klart hela matchen kan jag inte se vad han skulle göra för att hota Jack Sock. Båda har en backhand som inte existerar, där Jaziri använder slicen flitigt i spel men samtidigt har Sock en avsevärt bättre forehand och serve. Ekvationen blir således inte så svår att räkna ut…

Mikael Ymer – Ivo Karlovic

Patrik: ”Micke” spelade otroligt bra mot Verdasco under tisdagen och missade knappt ett slag. Karlovic är tourens bästa servare, varierar spelet med sin slice och går mycket fram på nät för att avgöra på volley. Det kommer bli en helt annan match där jag tror Karlovic serve och ryckiga spel kan bli svårt för Micke. Men kan han köra över Verdasco så kan han slå Karlovic. Jag håller tummarna!

Alex: Mikael stod för en nästintill prickfri insats mot Verdasco gällande alla aspekter i spelet, i synnerhet det taktiska där han helt utmanövrerade den tidigare världssjuan likt en schackspelare. Nu blir det en helt annan match och att spela tennis mot Karlovic är som att spela en annan sport, för att citera den gode Mikael Tillström. Visst, underlaget är inte det snabbaste men det har inte hindrat Karlovic tidigare från att dunka in ess och komma fram på nät som den bjässe han är. Detta blir snarare en mer mental prövning där Mikael kommer vara pressad att hålla varje servegem, vilket han visserligen gjorde mot Verdasco, men nu med vetskapen om att ett brutet servegem leder till förlorat set. Vi håller tummarna och hoppas på en ny oförglömlig insats!

John Isner – Juan Martin Del Potro

Patrik: Efter Karlovic håller jag Isners serve som bäst i världen men Del Potro är inte långt efter. Det som jag tror kommer avgöra den här matchen är att del Potro är en bättre spelare från baslinjen än Isner. De kommer vinna lika mycket genom bra servande, men ”Delpo” kommer vinna fler bollar när duellerna är längre än tre slag och därav matchen.

Alex: Utgångstipset blir två tiebreaks och ett break i tredje set som blir avgörande för matchen. Hur mycket gratis kommer Isner få på serven? Del Potro har 4-2 i plusstatistik och har tidigare i mötena emellan visat att han är en av få på touren som kan hantera Isners projektiler till serve. Hur han gör det? Det är en bra fråga. Vi får helt enkelt se ikväll!

Alexander Zverev – Adrian Mannarino

Patrik: Zverev har spelat mycket bra den sista tiden och vann sin första titel inomhus i St Petersburg för bara några veckor sedan. Jag håller honom som favorit men tror att vänsterhänta Mannarino kan skruva in serven mot kroppen på Zverev och få tysken att vara tvungen att jobba hårt för att vinna den här matchen.

Alex: Mannarino är en lurig spelare för vem som helst på touren att möta och han kan definitivt göra det jobbigt för topp-20 rankade Alexander Zverev. Samtidigt är Zverev favorit här och bör med sitt kompletta spel hantera fransmannen.

Dubbel

Patrik: Bröderna Ymer har en bra chans mot Fleming och Lipsky om bröderna spelar lika bra som de gjorde i första matchen (vinst, Matkowski/Rojer). Likaså tror jag att Isak (Arvidsson) och Fred (Simonsson) kan skrälla mot Lindstedt och Qureshi om de servar riktigt bra men jag håller ändå det mer rutinerade svensk-pakistanska paret som favoriter.

Alex: Pavic/Venus bör inte ha några större problem med att slå bröderna Skupski uppe på bana 1. Visserligen är de båda paren väldigt samspelta men Pavic/Venus både servar och returnerar bättre än sina brittiska motståndare. Arvidsson/Simonsson mot Lindstedt/Qureshi är en match som bara måste kastas ett ”getöga” på. ”Robban” vill knappast förlora mot sina yngre landsmän och det framtida Davis cup-paret. Ser fram emot att bevittna Qureshis konster framme vid nät. Baghdatis/Muller mot Bopanna/Huey, hur pass intresserade kommer ”Baggen” och Muller vara? Båda är ute ur singelturneringen och kommer knappast offra sig mer än nödvändigt. Risk för tank. Kul om bröderna Ymer gick långt i turneringen och Fleming/Lipsky är inget par man skräms över direkt.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.