Peterson föll direkt i Australian Open: ”Har ett virus”

48-rankade Polona Hercog vann komfortabelt mot Rebecca Peterson i den första omgången efter 6-3, 6-3. Svenskan gick stundtals inte att känna igen och gav sin förklaring till svensk media (TT, Tennisportalen) på plats efter matchen.

– Jag testade mig under helgen och jag vet inte exakt vad det heter men det är ett virus som jag fått.

Rebeccas box i matchen mot Hercog. Foto: Tennisportalen.

Peterson – Hercog gick in som första match på Melbourne Arena, tävlingens tredje största arena som har en kapacitet på 10 500. Förutom 70 rankingpoäng och $128,000 AUD stod en match mot världsettan Ashleigh Barty på spel i kommande omgång.

Matchen var över efter 1 timme och 28 minuter med slovenskan Polona Hercog som slutsegrare.

– Det känns tråkigt nu. Jag kunde inte ge max utav det jag har och har varit sjuk de senaste dagarna. Det finns inte så jättemycket att säga om jag ska vara ärlig.

Var det en förkylning eller feber du dragits med?

– Jag testade mig under helgen och jag vet inte exakt vad det heter men det är ett virus som jag dragits med.

Rebecca fortsätter.

– Samtidigt vill jag inte sitta här och prata om att jag varit sjuk och att det är anledningen till varför jag förlorar idag. Jag är glad att jag kunde genomföra matchen med tanke på hur lägen var med min rygg förra veckan. Nu gäller det bara att blicka framåt och försöka glömma den här matchen så fort som möjligt.

Peterson har inte tid att älta detta alltför länge, som hon är själv inne på. Svenskan gör entré tillsammans med Johanna Larsson i dubbeltävlingen antingen på onsdag eller torsdag.

– Dubbeln ska bara bli kul. Jag tycker verkligen om att spela med Johanna och det är en tjej som jag kommer bra överens med. Hon är duktig i dubbel och har lärt mig väldigt mycket.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.