Peterson vidare i Franska Öppna: ”Förberett mig på bästa möjliga sätt”

Rebecca Peterson är vidare till den andra omgången i Franska Öppna efter 6-3, 7-5 mot 39-rankade Yulia Putintseva. Matchen varade i en timme och 36 minuter.

Peterson stod för en riktigt fin insats där hon framförallt i första set höll sig på en riktigt hög nivå. Putintseva som bara 48 timmar innan spelade WTA-finalen i Nurnberg, visade tidigt sin frustration.

Efter en liten dipp i andra set, där Peterson blev bruten två gånger om, hittade hon tillbaka till sitt tunga och aggressiva spel från baslinjen igen och gick fram till 6-5 i egen serve.

Putintseva räddade två matchbollar men var chanslös på den tredje. Game, set and match, Rebecca Peterson.

Ca en timme efter inslagen matchboll och avancemang till den andra omgången i tävlingen fick vi en pratstund med svenskan.

Var matchens första set bland det bättre vi sett från Rebecca i år? Det tyckte sannerligen vi. Vad huvudpersonen själv tyckte?

– Jag vet inte riktigt vad jag ska svara riktigt… jag tycker att jag spelade bra. Stadigt!

Dina tankar om matchen generellt?

– Jag tycker att jag utförde matchen positivt. Vissa saker kunde jag absolut gjort lite bättre, jag blev kanske en aning passiv i slutet av andra set. På det stora hela är jag ändå hyfsat nöjd.

Rebecca fortsätter.

– Jag har förberett mig bra och gjort allt jag kunnat för att ge mig själv bästa möjliga chans för att vinna idag!

Fanns det något specifikt i ditt spel idag som du kände klickade bättre än vad det gjort tidigare under året?

– Serven. Jag har servat lite bättre nu. Den har jag haft problem med i början av året och tycker inte att jag fått ut lika mycket av den. Nu börjar det bli lite bättre vilket i sig är en positiv utveckling!

7 vinster på 12 matcher var Petersons facit under grussäsongen inför måndagens match i Franska Öppna. Ett facit hon är rätt nöjd med.

– Det har varit annorlunda från tidigare år med större tävlingar och jag har fått möta bra spelare redan från start. Klart att det blir annorlunda då. Jag ser ändå positivt på hur min utveckling varit under grussäsongen.

På frågan om hur banorna i Franska Öppna står sig mot övriga grusbanor på touren kom det föga förvånande en hyllning från svenskan.

– Det är fantastiskt fina banor här och man hittar inte mycket bättre!

– Banorna är väldigt sköna och nog lite snabbare än vanligt.

I den andra omgången väntar 23-rankade Donna Vekic från Kroatien. Samma Vekic besegrade just Peterson, i den andra omgången, i Wimbledon senast, 7-5, 6-4.

– Jag ser fram emot den! Det kommer bli tufft men det är som vilken match som helst. Nu ska jag bara försöka lägga mycket energi på återhämtning, träna lite lätt imorgon och sedan är det bara att köra!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.