Peterson vinner 100 000 dollarstävlingen i Frankrike – slipper kval till Wimbledon!

Rebecca vinner 100 000-dollarstävlingen i Cagnes-sur-mer efter 6-4, 7-5 mot 177-rankade Dayana Yastremska. Titeln är Rebeccas största i karriären och gör att hon klättrar ca 18 platser upp till 95:e plats på världsrankingen!

5 raka vinster och 10/10 sets ledde till titeln i Frankrike.

En titel som gör att hon i skrivande stund är direktkvalificerad till Wimbledon där deadline för ”cuten” till huvudtävlingen är om en vecka. Peterson har heller inga poäng att försvara från 2017!

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
 1. Väldigt väntat att Rebecca skulle nå topp 100 före Elias. Båda Ymers har en intressant sommar framför sig som jag tror kommer bli mycket talande för var deras karriärer tar vägen… Skulle Elias misslyckas med att nå en ny career high innan DC finns risken att han förblir en challengerspelare. Om inte Mikael håller för – eller vill spela fler tävlingr som är nödvändigt för att nå nästa steg – kan det bli jobbigt framöver. Han bör ligga runt 200 innan året är slut. Annars? Och bakom dessa två så talar ITF:erna som pågår sitt tydliga språk. Det är tunnt!

  Två topp 100 damer är perfekt. Ointressant om de ligger 50 eller 90. Bara de går in i GS och WTA-turneringar. Hoppas Lister, Björklund med flera jan haka på bakom dessa lok.

  • Håller med! Tokgillar personligen Rebeccas spel och den spin hon kan generera från sin forehandssida vilket man vanligtvis inte ser bland spelare på WTA-touren för att generalisera det litegrann…

   Tycker också att man är för snabba, det gäller oss också givetvis, att bedöma bröderna Ymers insatser. Vi får inte glömma de facto deras ålder och att det idag tar längre tid att spela in sig bland världens 100 bästa spelare.

   Skitkul med tjejerna, låt det fortsätta! /Alex

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.