Portugals stjärna efter det massiva publikstödet: ”Kändes som vi spelade på hemmaplan”

Trots mycket publik och Sverige som hemmanation i helgens Davis Cup-möte mot Portugal kunde man tro att matchen utspelade sig någon helt annanstans.

Ja, i Portugal rättare sagt. För det kan man tacka ett trettiotal portugiser och ”The Ultra Davies” som de själva kallar sig.

– De var helt otroliga. Det kändes som hemmaplan för oss, sa Joao Sousa till Tennisportalen kort efter lördagens sista drabbning. 

Trots två mycket komfortabla segrar från Portugals fixstjärna Joao Sousa mot Elias och Mikael Ymer, där Sousa inte släppte ett set, räckte det inte hela vägen. Sverige vann och får nu kvala till World Group senare i september. En bedrift svenskarna förtjänade, enligt Sousa.

– De kämpade, spelade bra under hela helgen och vann rättvist i slutändan. Det var tufft för oss här med förutsättningarna och det nya formatet.

På tal om förutsättningar – du såg ut att trivas på det jättesnabba underlaget?

– Jag bryr mig inte om underlaget om jag ska vara ärlig. Jag brukar anpassa mig rätt snabbt till olika typer av underlag och jag tyckte att jag gjorde det riktigt bra i mina matcher. Det räckte inte till en slutseger men jag är nöjd med vad jag presterade här under helgen.

Du nämnde formatet innan och det är en fråga som splittrat tennisvärlden i två olika läger. Ska Davis Cup spelas i bäst av 3 eller bäst av 5 enligt dig?

– Det är skillnad med formatet som vi kört nu med bästa av 3. Den psykiska och fysiska påfrestningen blir mindre. Samtidigt är det inte lika vackert som det har varit. De vill införa nya regler för oss spelare och det gynnar lagen med dubbelspecialister, som i det här fallet Sverige har. För oss, Portugal, blir det tuffare.

Till sist ville Sousa passa på att framföra en hyllning till de tillresta supportarna som överröstade den svenska publiken med diverse sånger och ramsor.

– Vi har ”The Ultra Davies”, en grupp unga människor som njuter av att stötta oss och det är väldigt speciellt för oss att de reser hela vägen hit. Det kändes nästan som att vi hade hemmaplan. Fantastiskt.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.