Positiv USA-turné för Peterson: ”Bra startfält i varje tävling”

Rebecca Peterson påbörjade sin USA-turné för drygt en månad sedan i Florence och har hittills hunnit avverka 4 tävlingar. Facit? 3 semifinaler och 112 nya rankingpoäng. 

Rankad 178 i världen är Rebecca Peterson Sveriges näst bäst rankade spelare på damsidan i singel. Svenskan fick halva delen av säsongen spolierad av skador och gjorde comeback två veckor innan kvalet till Wimbledon. Höjdpunkten 2017 skulle komma när hon kvalade in till US Open.

Just USA verkar Rebecca stormtrivas i vilket de senaste veckorna talar om.

– Jag har fått en hel del matcher mot många bra spelare vilket är positivt och varje tävling har haft väldigt bra startfält, säger Peterson till Tennisportalen.

En liten besvikelse kom dock mot 136-rankade kroatiskan Aula Tomljanovic i semifinalen av   80 000-dollarstävlingen i Waco. En final skulle innebära chans till titel nummer två för året.

– Det var inte en av mina bästa matcher. Jag servade inte tillräckligt bra och tog inte vara på de chanserna jag hade i framförallt början av första set. Jag satte inte heller tillräckligt mycket press från start och då är det svårt mot de bättre spelarna, summerade Peterson.

Rebecca Peterson spelar nästa vecka i Honolulus WTA-tävling på Hawaii och ställs mot 237-rankade Arconada från USA i öppningsrundan.

Rebeccas USA-turné

Skärmdump: Coretennis.net

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.