Profilen tokhyllar sin svenska dubbelpartner: ”En levande legend”

Tuna Altuna är minst sagt en profil som vi tidigare skildrat här på Tennisportalen. En spelare som av egentligen helt andra skäl hamnat i rampljuset. Just denna vecka spelade han dubbel tillsammans med Markus Eriksson i Doha Future och Altuna håller inte tillbaka i hyllningarna gentemot svensken.

– Han är en levande legend, säger Tuna Altuna till Tennisportalen.

Läs mer: Mannen som blev kultförklarad av helt andra skäl

Tennys Sandgren, Tigre Hank och Tuna Altuna. Nämnda namn har en gemensam nämnare i ett sorts artistnamn som väckt uppmärksamhet bland de allra mest nördiga tennisfans. Tuna Altuna, ja, han sticker nog ut allra mest.

Tennisportalen fick nöjet att träffa Tuna Altuna under Båstad Challenger i somras och bland annat prata om det Youtubeklipp som fick hans något lilla kändisskap att nå en helt ny nivå. När det kom upp för oss att Tuna valde ”Mackan” Eriksson som partner i Doha Future var valet självklart att ta upp kontakten igen.

– Jag hade ingen partner och slängde iväg en förfrågan till Markus. Vi har spelat tillsammans tidigare i Italien, säger och fortsätter.

– Han har en väldigt fin personlighet och är en mycket duktig tennisspelare. En levande legend helt enkelt.

Det turk/svenska paret nådde semifinal efter en nästintill helsvensk drabbning i öppningsrundan mot Friberg/Simonsson och seger mot fransmännen Hamou/Tatlot i kvartsfinalen.

Får vi se Altuna/Eriksson ”teama” upp tillsammans anno 2018? Det återstår att se…

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.