Rapport från bröderna Ymers presskonferens

Igår kom beskedet att Elias Ymer missar årets upplaga av Stockholm Open p.g.a en axelskada som han ådrog sig i Rennes challengerturnering i måndags. Istället går wildcardet till yngre brorsan Mikael som visat upp väldigt god form på sistonde. Tennisportalen var på plats på bröderna Ymers presskonferens i Kungliga tennishallen under lördagen och här sammanfattar vi vad som sades.

Elias Ymer tvingades ge upp sin match mot Malek Jaziri i Rennes i torsdags vid underläge 1-4 och erkände för den samlade journalistkåren under presskonferensen att det kändes som han hade en kniv i axeln. Skadan är Ymers första allvarliga för året och han beräknas vara borta 3-4 veckor men kommer att göra en magnetröntgen igen på måndag för att undersöka skadan ytterligare.

– Efter Us Open började vi kolla på statistik kring mina andraservar och var inte helt tillfreds med procenten och vi bestämde oss för jag skulle gå mer på andraservarna. I måndags började jag dock känna av min axel och har aldrig haft så ont tidigare, sa Elias Ymer.

– Jag ville verkligen spela här, jag åkte direkt till Sophiahemmet igår (fredag) efter att jag kom med flyget men fick beskedet att jag skulle vila. Stockholm Open är min absoluta favoritturnering och här har jag hemmaplan och jag pratade med mitt team om det fanns någon chans till spel men jag var tvungen att lyssna på läkarens råd. 

Finns det någon chans till Davis Cup mot Danmark om drygt två veckor?

– Vi får se vad magnetröntgen säger på måndag.

Snöpligt för Elias Ymer som i stort sett varit skadefri under hela året och missar chansen att spela på hemmaplan inför tusentals svenska tennissupportrar och Elias kunde bara instämma i att skadan inte kunde komma vid ett sämre skede.

Mikael Ymer får därmed Elias wildcard i turneringen och går in direkt i huvudturneringen. Mikael är idag 17 år gammal, samma ålder som Elias var i när han gjorde sin ATP-debut i Swedish Open under 2013, då ställdes han mot Grigor Dimitrov och skulle sedermera pressa världsstjärnan till tre set.

– Jag gjorde min debut i Båstad som 17-åring och har aldrig varit så nervös som när jag mötte Grigor. Mikael kommer säkerligen vara nervös här i sin öppningsmatch men det är något som han måste hantera och kommer lära sig med tiden. Jag fick en sådan enorm confidence-boost efter min match mot Grigor och hela världen visste vem jag var efter matchen.

Mikael Ymer fick frågan om vad som är likheterna och skillnaderna i brödernas spelstilar.

Vi båda kämpar väldigt bra på banan och höjer oss på viktiga poäng. Han är definitivt mer offensiv än mig och tar mer risker i sitt spel medans jag väntar ut motståndarens misstag. Han håller i bollen men hans plan är mer att skada och jag gör det för att trötta ut.

Känns det nervöst inför första matchen?

– Jag har haft ett väldigt bra år och kommer ta vara på möjligheten här och se hur det går, säger Mikael Ymer.

Under presskonferensen kom Robin Söderlings namn upp på tal och Elias fick svara på hur han skulle ställa sig till en möjlig mentorsroll från den tidigare världsfyran.

– Robin är en mycket stor artist, jag har stor respekt för det han har åstadkommit på tennisbanan under sin karriär och det hade helt klart varit intressant. 

Hur känner du inför snacket och pressen om att bli den nya Söderling? 

Jag har fått den frågan hur många gånger som helst och visst, jag hade önskat om Robin, Pim-Pim, Vinciguerra hade varit kvar på touren och fortfarande spelat. Jag är nu rankad runt 130 i världen och om de fanns där hade jag kunnat sträva efter de men nu är det som de är, säger Elias.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.