Peterson besegrad i Franska Öppna: ”Bensinen tog slut”

Rebecca Peterson spelade i princip felfritt i första set mot 23-rankade Donna Vekic och vann enkelt, 6-1, efter 26 minuter.

Trots den fina starten var det kroatiskan som gick vidare till den tredje omgången i Franska Öppna efter 1-6, 6-1, 6-2.

– Bensinen tog slut, konstaterade Peterson besviket efter match.

Det började bra. Kanske för bra. 26 minuter spelade, 6-1 utav bara farten efter att Rebecca fullkomligt blåst Vekic av banan med framförallt sin forehand och mycket pekade på ett svenskt avancemang till den tredje omgången.

Istället vände det lika fort tillbaka. Andra set tog 29 minuter. 6-1. Tredje set tog 35 minuter. 6-2.

1-6, 6-1, 6-2 blev slutsiffrorna och när vi fick en pratstund efter matchen vid turneringens officiella mediacenter var det en påtagligt knäckt och besviken spelare vi hade framför oss.

– Jag är nöjd över att jag kom in med rätt attityd och kunde spela så bra och hålla mig med min taktik redan från start. Det är det jag har att säga om första set.

Håller du med om att du höll en otroligt hög nivå i första set?

– Det gör jag, absolut.

Den markanta skillnaden mellan matchens första kontra andra och tredje set stavas energi enligt Peterson.

– Bensinen tog slut. Jag kände att jag inte kunde hålla uppe den intensitet som jag hade i första set och det räcker med att man bara går ner sig lite för att motståndaren ska utnyttja det.

– Samtidigt, ser man den lilla utveckling jag gjort senaste två veckorna, senaste tävlingarna, är det en enorm framgång jämfört med hela året. Det är något jag tar med mig.

Kan du, trots en mycket smärtsam förlust känna dig nöjd med vad du åstadkommit i tävlingen?

– Idag kommer jag att vara förbannad men imorgon är en ny dag. Som jag sa tidigare, utvecklingen jag gjort under senaste tävlingarna, på varje träning som jag haft på sistone, det är det viktiga. Hela tiden se att jag rör mig framåt och utvecklas.

Rebecca fortsätter.

– Jag känner mig jäkligt förbannad just nu men imorgon kommer jag jobba vidare på det som jag har jobbat på tidigare och komma tillbaka ännu starkare.

Spelarna möttes senast i Wimbledon under fjolåret. Då också i den andra omgången och med Vekic som slutsegrare, 7-5, 6-0. Idag var Peterson dock desto mer förberedd.

– Det var en väldigt stor skillnad från när jag mötte henne senast. Först och främst är gräs hennes bästa underlag. Jag var generellt mycket mer aggressiv än vad jag varit tidigare under året eller under så otroligt många månader. Det är det viktiga, att hela tiden kunna se vad som gör att jag blir bättre.

– Visst, det fanns en hel del saker jag hade kunnat gjort bättre. Jag önskar att jag hade haft mer tryck i benen, högre intensitet och orka hålla emot med längre bolldueller men det gick inte idag. Jag måste se på det positiva, lära mig av mina misstag och gå vidare.

Hur ser ditt upplägg ut inför Wimbledon?

– Jag åker hem efter tävlingen här. Jag börjar grässäsongen på Mallorca, och spelar efter det i Eastbourne veckan innan Wimbledon.

Härnäst väntar dubbeltävlingen ihop med Oksana Kalashnikova från Georgien. Paret går in i tävlingen på torsdag.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.