Rebecca Peterson efter historiska segern i Wimbledon: ”Det var halvrostigt”

Rebecca Peterson vann med 7-6 (3), 7-6 (9) i en högst jämn drabbning mot 69-rankade Viktoria Kuzmova. Vinsten, hennes första i Wimbledons huvudturnering, kantades till stora delar av nerver och dramatik. Eller så som hon själv uttrycker: 

– Det var halvrostigt för båda. 

Läs mer: Johanna Larsson: ”Man vet aldrig vart man har Venus”

Den inledande dagen i Wimbledon skulle visa sig vara extra speciell för både Rebecca Peterson och Viktoria Kuzmova. Båda spelarna skulle nämligen göra sin debut i Wimbledons huvudturnering och, förståeligt nog, var det emellanåt nervöst på banan.

– Vi båda började lite halvrostigt skulle jag säga men det var inte så konstigt med tanke på att vi båda gjorde debut och förutsättningarna som var. Jag tycker att jag spelade väldigt bra när det gällde som mest. Jag servade mycket bättre, i hela andra set egentligen, och det var väldigt lite som skiljde oss åt.

Du går in och spelar i Wimbledons huvudturnering för första gången i karriären. Hur var nerverna jämfört med hur det brukar vara annars?

– Jag tyckte inte att jag var jättenervös, mer lite halvrostigt som sagt. Det är svårt. Ny bana, jag har aldrig mött henne tidigare och hon var tuff att möta på gräs. Det tog ett litet tag innan jag kom in i matchen men jag är väldigt glad över att jag lyckades hålla igen och reda ut det.

Hur pass bra koll hade du på Kuzmova inför matchen och hur löd din gameplan?

– Jag visste att hon spelade riktigt tufft, både från forehand och backhand. Hon går på bollen, framförallt på gräset så är inte det jättelätt att handskas med. Min spelplan var således att hålla mig aggressiv, våga gå för slagen och inte hålla igen för mycket, då kan hon ta över rätt fort.

Hur pass hög var pulsen i setens två tiebreak?

– Det var ganska sjuka tiebreak men jag försökte hålla mig extremt fokuserad. Det var hela tiden en boll hit eller dit, och det var bara att hålla sig ”in the moment”.

Tycker du att du dödar myten om att du skulle vara sämre på gräs än övriga underlag i och med ditt avancemang?

– Svårt att säga. Jag har blivit mycket bättre på senare tid att anpassa mig till flera olika underlag. Gräset har blivit mycket långsammare tycker jag generellt, det är inte mitt favoritunderlag, visst, men jag gillar att spela på gräs.

Donna Vekic möter du i den andra omgången. Ni har mötts en gång tidigare, 2012. Minns du något från den matchen?

– Ja! Faktiskt en av de roligaste matcher jag spelat i Paris, det var under juniortiden. Gräs är hennes favoritunderlag så det kommer helt klart bli tufft. Imorgon (tisdag, reds.anm) så ska jag träna lite lätt, sova och bara ladda om.

Vet du vilken dag du går in?

– Ingen aning. Jag visste inte heller att jag skulle möta henne om jag ska vara ärlig…

Innan intervjun avslutas passar Rebecca Peterson på att hylla Johanna Larsson som hon menar är ett fantastisk stöd nu när spelarna befinner sig på samma område.

– Vi har tränat en hel del på sistone vilket jag verkligen uppskattar. Hon är en väldigt bra förebild med en grymt bra attityd och kämpar alltid.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.