Rebecca Peterson gör debut i Grand Slam-sammanhang: “Ser verkligen framemot detta”

Rebecca Peterson tog en ny milstolpe i karriären när hon kvalade in till US Open efter tre fina segrar. Den 196-rankade svenskan gör således sin debut i ett Grand Slam på tisdagen mot 90-rankade tjeckiskan Denisa Allertova.

– Jag är så glad att jag lyckades ta mig genom kvalet och ser nu fram emot huvudturneringen, säger Peterson till Tennisportalen inför debuten.

Zarina Diyas, Destanee Aiava och Miyu Kato besegrades samtliga av Peterson i kvalet, spelare som alla ligger runt 200-strecket på världsrankingen. De första två matcherna vanns planenligt i två raka set men kvalfinalen skulle bli desto tuffare där Peterson förlorade första set efter ett tiebreak.

– Jo men jag var absolut ganska spänd. Det var mer nerver än matcherna innan. Jag har varit borta väldigt länge och inte spelat så många matcher och tävlingar detta året. Jag är väldigt glad över att jag kunde vända och vinna, säger hon.

Skottklockan och on-court coaching var två nya saker som introducerades i kvalet för första gången någonsin och Peterson  kände sig inte helt tillfreds med det nya.

“Klockan väldigt stressande”

– Klockan var väldigt stressande första matchen framförallt men sedan vänjer man sig lite men det är klart att man tänker på den hela tiden ändå. On-court coachningen var ganska märklig just för att man inte var van vid det, men det är klart att det kan vara till hjälp, säger hon och fortsätter.

– På WTA-touren har vi coachning en gång per set så det är lite liknande på ett sätt. Att ställa sig vid coachen i sidbytet på sidan av banan var väldigt konstigt, jag gjorde inte det men använde mig av det ibland när jag stod på samma sida som min tränare.

Johanna Larsson förlorade sin öppningsmatch i huvudturneringen på måndagen mot Ajla Tomljanovic i raka set och Peterson är nu Sveriges enda kvarvarande hopp i singel. Peterson spelar andra match på bana 8 mot Allertova, preliminär tid 18:30 svensk tid.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.