Dystert för svensk damtennis – Peterson och Celik missar Australian Open

Rebecca Peterson och Susanne Celik hade med sina respektive rankingar deltagit i kvalet till Australian Open som börjar nu på onsdag. Nu har båda spelarna dragit sig ur p.g.a skador och därmed blir Elias Ymer Sveriges enda representant i kvaltävlingen. 

Vi på Tennisportalen rapporterade tidigare om Elias Ymer, Susanne Celiks och Rebecca Petersons kommande deltagande i kvalet till Australian Open, som går av stapeln mellan 11-14 januari. Rebecca Peterson och Susanne Celik kommer dock inte till spel p.g.a skador.

Jag har en inflammation i armen och hoppas på att kunna träna nu i början av januari, men sedan får vi se när jag känner mig tävlingsklar. Förhoppningsvis första veckan i februari,  säger Peterson när Tennisportalen når henne.

Susanne Celik var mitt i uppladningen inför säsongens första Grand Slam när hennes tidigare handledsproblem slog till igen.

– Det svider väldigt mycket att jag tvingas stryka kommande tävlingar och framför allt Australien. Jag har jobbat väldigt hårt och förberett mycket för den resan, jag såg verkligen fram emot det här, säger Celik till NA.se

Johanna Larsson är således ensam svensk representant i damsingeln i Australian Open.

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
  1. Riktigt synd och ryktet om att även Celik har skadeproblem gör att de till synes positiva vibbar som fanns/finns kring svensk damelit grumlas något.

    Tur det inte är Fed Cup-spel förrän i april. Där skall det f.ö bli intressant att se om kapten Arvidsson tar ut sin adept Larsson till spel i div 2?

    Visst fanns förhoppningar om att i år få se 2, kanske tom 3, svenskor i en GS och ta plats på topp 100 men med lite oflyt nu under året + skador kanske vi inte har någon dam topp 100 i höst?

    På herrsidan är det onekligen intressant att följa Ymer + Ymers framfart. Hur mycket skall man hoppas på? Hur mycket skall man oroa sig? Båda bröderna skulle lika gärna kunna vara rankade 125 som 300 efter sommaren?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.