Rebecca Peterson utslagen i Wimbledon: ”Är så jävla dåligt”

Rebecca Peterson var påtagligt besviken efter uttåget i den första omgången i Wimbledon. 148-rankade belgiskan Yanina Wickmayer vann komfortabelt efter 6-4, 6-3.

Rebecca Peterson var inför matchen Sveriges enda hopp på damsidan i Wimbledons singeltävling.

Yanina Wickmayer, tidigare världstolva (2010) och framme i fjärde omgången i Wimbledon 2011, stod som underdog på oddsmarknaden inför måndagens drabbning.

Wickmayer gynnades dock mest av det snabba underlaget med sin flacka spelstil och tog tillvara på svenskans enkla misstag i matchen.

6-4, 6-3 skrevs siffrorna till efter en timme och 23 minuter på matchklockan.

– Det var rätt så jävla dåligt om man nu ska gå rakt på sak, sa Peterson till Tennisportalen i en av anläggningens olika pressrum efter matchen.

– Jag var nervös, kom inte riktigt in i matchen och fick inte grepp på det. Jag spelade egentligen helt fel och var inte riktigt närvarande för att ändra på något.

Peterson fortsätter.

– Hon visste precis var i banan jag skulle slå bollen och det var mer eller mindre för henne att bara ställa sig där. Hon styrde spelet hela tiden. Jag hade ingen kontroll alls. Idag var ett misstag men jag kommer lära mig av det och bli bättre.

Många spelare, både historiskt sett och under måndagens premiärdag på olika presskonferenser, har talat varmt om den speciella atmosfär som råder i Wimbledon.

Hur ser Rebecca på det?

– Väldigt speciellt är det, absolut. Samtidigt, för mig känns det som att det är vilken Grand Slam-tävling som helst. Det är så jag vill gå in och känna också, att det är vilken match som helst.

Tävlingen var Rebeccas tredje på gräs för året.

– Jag tycker det är helt okej (underlaget, reds.anm). Jag har spelat bra på gräset senaste veckorna och gillat det. Sedan handlar det också om en väldigt kort period under säsongen.

Vad som skiljer mest i spelet på gräset kontra grus och hardcourt?

– Rörelsemönstret, helt klart. Spelet också i sig, det går mycket fortare och gör att det blir ett helt annat rörelsemönster på banan.

Rebecca är kvar i dubbeltävlingen där hon spelar tillsammans med Tamara Zidansek från Slovenien.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.