Rebecca Peterson utslagen i Wimbledon: ”Varit magsjuk i tre dagar”

24-rankade Ons Jabeur från Tunisien var på förhand storfavorit mot Sverigeettan och vann också planenligt efter siffrorna 6-2, 6-1.

På den efterföljande digitala presskonferensen berättade Rebecca om förberedelserna som varit allt annat än smärtfria.

– Jag hade lite tur att matchen flyttades. Igår hade jag inte kunnat spela.

6-2, 6-1. Ons Jabeur vann komfortabelt efter dryga timmen på matchklockan.

Stora siffror och kanske hade Rebecca kunnat störa mer om det inte vore för magsjukan som slog till för några dagar sedan.

– Igår (måndag) kunde jag inte ens gå utanför rummet och jag lyckades i alla fall stå på banan idag. Jag har varit magsjuk i tre dagar. Jag har inte så mycket vettigt att säga om matchen egentligen. Hon spelade bra, rycker väldigt mycket i spelet och jag satte inte tillräckligt mycket press på henne, summerar Peterson.

Hur mår du?

– Just nu är det okej, jag sitter här. Man är inte hög på energi men samtidigt tänker jag inte sitta här och ha det som en ursäkt, att jag varit magsjuk. Hon gjorde en bra match och jag spelade inte tillräckligt bra heller.

När bestämde du dig för att spela med tanke på hur du mådde igår?

– Igår hade jag inte kunnat spela så jag hade lite tur att matchen sköts upp till idag. Igår hade det varit omöjligt.

Grässäsongen är som bekant väldigt kort och den spelas bara under några veckor. Hur är det att gå från grus till gräs och vilka utmaningar ligger i det?

– Jag tycker att gräset generellt sätt är faktiskt ganska kul att spela på. Det är ett annat typ av spel. Man är betydligt mer aggressiv och så fort man tappar det förlorar man övertaget direkt. Jag tycker det är kul och tyvärr hade jag en risig grässäsong i år och det är synd att mina förberedelser inte var på topp men så är det ibland. Det är bara att blicka vidare och inget jag kommer att hänga upp mig på.

Vad är dina planer inför Olympiska spelen och vad ska du göra tills dess och är det en besvikelse att så många spelare dragit sig ur tävlingen?

– Jag förstår hur de tänker med tanke på att OS inte är det största vi har inom tennisen, det är Grand slams. Man prioriterar möjligtvis lite på ett annat sätt än vad man hade gjort ifall det hade varit en idrott där OS var själva huvuddelen och det var det du tränade inför. För oss är det inte lika viktigt, om man nu kan säga så, och lika stort som Grand slams. Därför tror jag att många tror att det kan påverka deras scheman negativt. Det är upp till var och en och jag har valt att spela eftersom jag tycker att det ska bli fantastiskt kul att få representera Sverige i OS och få vara med om hela upplevelsen.

Swedish Open väntar härnäst för dig. Hur mycket ser du fram emot att spela på hemmaplan och vad är ditt bästa tennisminne från Båstad?

– Mitt bästa Båstad-minne är från när jag gick till kvartsfinal (2015, reds.anm). Det var min första kvartsfinal på WTA-touren och det var inför fullsatta läktare. Speciellt på alla sätt. Man har spelat alla juniortävlingar i Båstad också genom åren så det är många minnen man har med sig. Det ska bli kul men jag har dubbeln som väntar här i Wimbledon så vi får se, jag kanske dyker upp i Båstad, säger hon avslutningsvis med ett leende på läpparna.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.