Rebecca Petersons uppladdning inför US Open – tennis på kvartersbana

Kvartersbanorna var många runtom i landet när det svenska tennisundret var som bäst och mest dominanta under 70 och 80-talet. Idag är de flesta banorna förfallna och används till det mesta – förutom just tennis. 

Men en bana i Järfälla kommun, ca två mil nordväst om Stockholm, står sig stark och kan mycket väl visa sig vara framgångsreceptet för en viss svensk i US Open…

Rebecca Petersons fina säsong bara fortsätter i rasande takt. Svenskan närmar sig topp-50 för första gången karriären och i den första omgången i New York besegrades 27-rankade Anastasia Pavlyuchenkova, 1-6, 6-4, 6-3, den högst rankade spelaren Peterson besegrat.

Vid seger ikväll mot amerikanskan Vania King skriver Peterson ny historia då hon avancerar till en tredje omgång i ett Grand Slam för första gången i karriären.

En del av framgångsreceptet? En kvartersbana i Vålberga, Barkarby, som enligt Rebecca själv påminner om banorna i just US Open. Ett radhusområde dit inte sällan nyblivna småbarnsföräldrar söker sig för att slå sig till ro – och numera bevittna tennis i världsklass.

Men vi pausar för en aning. Hur ”läckte” dessa uppgifter ut? Hur kan vi vara så säkra på att Rebecca Peterson laddar upp och tränar inför en av världens största tennisturneringar på en liten kvartersbana i ett barnvänligt radhusområde någonstans i Järfälla kommun? En bana omringad av en fin liten lekpark med en tillhörande rutschkana?

Följande tweet från Henric Larsson, TV4-profilen och en av landets främsta tennisjournalister, dök upp i vårt flöde för ca en vecka sedan.

Tack vare Henric Larsson blev det här lite av ett ”öppet mål” för att prata fotbollsspråk. Nu var vi bara tvungna att kontakta huvudpersonen ifråga för att helt enkelt få svar på våra frågor. Sagt och gjort!

– Jo, men jag har spelat där varje år inför US Open för att det ligger tio minuter från där jag bor och det är en väldigt fin bana, svarar Rebecca på huruvida uppgifterna först stämde och fortsätter sedan.

– Det finns tyvärr inte så många hardcourtbanor i Stockholm så vi är tacksamma över att föreningen låter oss spela där! Tänk om flera områden kunde ha en sådan bana där man bara kunde gå och spela när som egentligen!

En bild på banan har ni här nedan.

Vid en första anblick påminner banan inte särskilt mycket om de som används i US Open, men Sverigettan på damsidan försäkrar för oss att banan numera fått en ”makeover”.

– Den är nymålad!

En nymålad kvartersbana i Järfälla kommun alltså – där har ni framgångsreceptet för snart topp-50 rankade Peterson!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.