Robin Söderling: ”Enda sättet att spela mot Nadal på grus”

I avsnitt 85 av podcasten Source gästades vi av Robin Söderling. Den tidigare världsfyran pratar bland annat om den så berömda matchen i Franska Öppna 2009.

– Det är nog det enda sättet du kan spela mot Nadal på grus, berättar Robin bland annat om sin gameplan som ledde fram till en av tennisens största skrällar genom tiderna.

Rafael Nadal hade inför den 31 maj 2009 vunnit 31 raka matcher i Franska Öppna och fyra raka Grand Slam-titlar på gruset i Paris.

Robin Söderling ville annat och slog till med en av tennisens största skrällar i modern tid efter siffrorna 6-2, 62-7, 6-4, 7-62.

I podden berättar Robin mer ingående om matchen och hans gameplan mot Nadal.

– Innan matchen hade jag en skön känsla och jag visste att jag hade spelat bra tennis och var i bra form, Jag gick in till matchen och kände att det inte fanns något att förlora, ingen förväntade mig att jag skulle vinna och jag kunde bara spela ut och ta risker.

– På det sättet jag spelade mot Nadal är du nog tvungen att göra när du möter honom på grus. Man måste försöka vara den som styr och spela ganska flackt, hålla bra längd samt använda de raka slagen ganska ofta. Och gå tidigt i duellerna!

Var det någon gång i matchen du kände: Händer det här verkligen?

– Jag hade sagt till mig själv att ta en boll i taget hela tiden och det är inte det enklaste. Samtidigt, tänker du att det är Nadal på grus, i bäst av fem set, då blir uppförsbacken ganska påtaglig. Jag lyckades bra och var i zonen under hela matchen. Det var först egentligen när jag hade 6-1 i fjärde sets tiebreak och jag tittade upp mot scoreboarden för första gången jag verkligen insåg vad som höll på att hända. Nu är jag favorit helt plötsligt och det är skandal om jag inte vinner”. Tankarna snurrade rätt fort. Det var en jäkla tur att jag inte förlorade 2-3 bollar i rad där för då vet jag inte vad som hade hänt.

Segmenten om Nadal börjar 12:40 in i avsnittet.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.