Robin Söderling ny DC-kapten för Sverige

Den tidigare världsfyran Robin Söderling tar över jobbet som Sveriges nya DC-kapten efter Johan Hedsberg.

– Att få leda de bästa spelarna i landet är en ära, säger Söderling till förbundets hemsida.

Johan Hedsberg tackar för sig med ett mäktig facit för Sveriges Davis Cup lag. 7-1 i matcher lyder siffrorna vilket har tagit Sverige hela vägen till ett avgörande playoff till Davis Cup Finals i Madrid.

Hedsberg kommenterade följande på förbundets hemsida om varför det inte blev en fortsättning.

 Jag har varit kapten nu i tre år och det har inte varit helt enkelt att få ihop det med mitt andra arbete, som kräver mycket av min tid. Jag är tacksam för att jag fick frågan att leda laget under dessa tre år. Därför känns det bra att få lämna över då killarna har chans på slutspel 2020.

Förbundskaptensjobbet blir Söderlings andra på tränarfronten efter sitt tidigare samarbete med Elias Ymer.

Det var tillbaka till känslorna och nervositeten kring matchsituationerna. Men det blev det för mycket för mig med över 30 resor om året. Det fungerade inte med min familjesituation. Jag lyssnade kanske för mycket på ”Fidde” (Fredrik Rosengren) som sa att han inte sett sina barn på 25 år. Det var jag inte beredd på. Jag har fått frågor efter uppdraget med Elias men tackat nej. Det här uppdraget som Davis Cup-kapten innebär inte lika många resor och med tanke på att jag gillar tennis överlag och framför allt svensk tennis så var valet enkelt, kommenterade Söderling till Tennis.se och Torbjörn Dencker.

Söderlings första utmaning blir mot Chile på hemmaplan i Kungl.Tennishallen den 6-7 mars.

Vinnaren spelar Davis Cup Finals i november 2020.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.