Roliga fakta om Wimbledon

Wimbledon är något som får oss tennisintresserade att gå igång på riktigt, och förutom de spännande ögonblicken på banan, finns det massor att se utanför tennisbanan. Låt oss se hur väl du känner till innanför och utanför Wimbledon.

Om domaren inte gillar din outfit så är du illa tvungen att gå och byta om.

Fluorescerande färger är förbjudna, så är även mörka och starka färger, så, i princip, allt som inte är vitt kommer inte att godkännas. Här är även värt att nämna; Nyanser av vit eller grädde är inte vit. Samma regel gäller allt från hårband till underkläder – folk har skickats till omklädningsrummen för att bära mörka underkläder som de skulle kunna visa sig under spel på grund av svett (=opassande).

Wimbledon är en no-go-zone för duvor

Duvor älskar taket på centercourten, så arrangörerna av turneringar har anställt en hök för att flyga över tennisbanan för att skrämma bort andra fåglar. Den nuvarande flygledaren med en 15-årig meritlista har namnet Rufus.

Wimbledon är det tennisevent som det spelas mest på

Är du en utav dem som inte har råd med en biljett till att sitta på läktaren och beskåda matcherna live? Ja då är du inte ensam. Via bettingsidor har världens befolkning chans att strömma det mest sedda sporteventet inom tennis. Ta en titt på oddsen för att se vilka spelare som är favoriter och inte för specifika matcher.

Gräset på planen kapas till exakt 8 mm

Mästerskapet i Wimbledon är den äldsta turneringen i världen och den spelas fortfarande på gräs på All England Club. Gräset på de 20 olika banorna är 100% perenn rajgräs, och sköts om året runt och är välskött med kärlek… av människor samt en mycket exakt gräsklippare.

En boll är bara med i max 20 minuters spel

Turneringen varar i två veckor. Bollar ändras efter 7 till 9 spel. Det innebär att under turneringen är det runt 54,250 tennisbollar som får bara med en dag på banan. Under de senaste 114 åren har alla bolar levererats av samma tillverkare, Slazenger. För att se till att bollarna är i tillstånd av toppklass innan matchen, förvaras de i kylskåp. Nu för tiden används gula bollar eftersom vita bollar inte är så synliga på färg-TV.

Publiken konsumerar nästan 30 ton av jordgubbar. 

Jordgubbar var en finare del att äta under viktorianska England då de råkade vara i säsong under de första turneringarna och serverades därmed med afternoontea som också var ungefär under samma tid.

Hoppas artikeln gav dig några goa skratt och låt oss se fram emot nästa mästerskap av Wimbledon tillsammans!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.