Rosenholm om DC-debuten: ”Höjdpunkten i min karriär hittills”

Patrik Rosenholm har av nya förbundskaptenen Johan Hedsberg fått förtroendet i helgens DC-drabbning borta mot Tunisien och kommer således göra sin debut för det svenska landslaget.

– Jag skulle värdera detta som höjdpunkten i min karriär såhär långt, säger Rosenholm till Tennisportalen.

”Rosen” fick av tidigare förbundskapten Fredrik ”Fidde” Rosengren aldrig chansen i Davis Cup trots att både rankingen och resultaten talade för KLTK-fostrade Rosenholm. Johan Hedsberg tog vid årskiftet över ”skutan” och vi kommer i helgens match borta mot Tunisien i Europa-/Afrikazonens grupp 2 se två debutanter, i form av Andreas Siljeström och Patrik Rosenholm.

Jag fick veta det för en vecka sedan. Hedsberg sms:ade och talade om att han ville ha med mig i DC-laget mot Tunisien och om undrade helt enkelt om jag ville spela, säger Rosenholm om beskedet från Hedsberg.

Hur mycket betyder det att få representera ditt land i tennis?

En dröm, helt klart. Davis Cup är något väldigt stort för mig, det är landslaget i tennis. Jag har, enda sedan jag var liten, sett upp till spelarna som spelat Davis Cup. Stora namn som Borg, Edberg, Wilander, Norman, Enquist, Söderling har alla spelat och de är alla idoler till mig som jag växt upp med att se spela. För mig är Davis Cup det största som finns inom tennisen och det finaste man kan få spela.

Patrik Rosenholm går in i andrasingeln mot 812-rankade Mohamed Aziz Dougas. Isak Arvidsson spelar förstasingeln klockan 10:00 svensk tid på fredag mot den betydligt bättre rankade Malik Jaziri, 51:a i världen. Hela lottningen och spelschemat hittar ni här nedan.

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.