Ruud efter förlusten i Båstad: ”Svenskarna vill se hur norrmännen gör”

Casper Ruuds sejour i Båstad sträckte sig inte inte längre än till den inledande öppningsrundan. 152-rankade argentinaren Leonardo Mayer blev för tuff och vann efter tre set. En match Casper nog borde vunnit med tanke på att han hade två matchbollar i andra set.

– Tufft att inte vinna med tanke på mina matchbollar men jag gör ändå en bra match och är nöjd över prestationen, säger Casper Ruud till Tennisportalen dagen efter match.

6-3 och 6-4 i andra sets tiebreak. Där och då var det inget som tydde på att Leonardo Mayer skulle komma tillbaka och sedermera vinna matchen, men argentinaren höjde sig när det gällde som mest. Mayer vann fyra raka poäng i tiebreaket och bröt Ruud direkt i tredje set. Där avgjordes matchen mer eller mindre.

– Han kontrollerade det från början i tredje set, jag försökte bryta tillbaka men kunde inte, han spelare för bra och jag blev lite väl defensiv i hans servegem. Visst, det suger att förlora men jag gör ändå en bra match mot en riktigt tuff öppningsmotståndare, säger Ruud.

Trots förlusten var Ruud mycket nöjd över att spela tennis i grannlandet.

– Det var riktigt kul! En fantastisk plats att spela tennis på. Mycket folk, jag såg en hel del norrmän som var här och jag fick bra stöd. Skandinaverna gillar att följa unga talanger och många är väl här för att se hur Ymer-bröderna spelar och Carl Söderlund. De vill väl också kolla på hur norrmännen gör, säger han med ett leende på läpparna.

Ruud är idag rankad som 111:a i världen och är därmed Nordens bäst rankade tennisspelare. Därför kom det uteblivna Wildcardet  till Swedish Open nästa vecka som en chock för många.

– Vi frågade om ett Wildcard men alla tre var redan annonserade så vi kommer istället att åka till en Challenger i Polen nästa vecka, och spela ytterligare ett par Challengers veckorna efter det. Målet var att försöka vinna ett par matcher här men nästa vecka är en ny vecka och nya möjligheter väntar.

 

En längre intervju med Casper Ruud publiceras på Tennisportalen inom kort.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
  1. Förstår inte er enorma vurm för ett wc till Ruud. Det finns till att börja med ingen logik eller rättvisa i wc- valen, det är helt upp till arrangören.

    Och de har sina bevekelsegrunder, där vi inte har all fakta… Ruud är norrman och kommersiellt ointressant i Sverige. Ymers ÄR Svensk Tennis framtid i folks medvetande. Sen är Haas en ren affärsuppgörelse där Legends och något sponsoruppdrag ingår?

    Vi kan tycka om mycket men WC är inget att varken spekulera eller resonera om, det är bara acceptera! Dessutom är inte WC någon genväg till framgång. Behöver man ett så är man ju egentligen för dålig för tävlingen? Rankingen ljuger inte!

    Sen är det kul om slit och framgångar ger lite fördelsr kan msn tycka men vilka två spelare skall då ha till kvalet i Båstad ATP? Skall veckans resultat avgöra? Eller ranking?!

    • Du förstår inte vårt ”vurm” angående Ruud men skriver samtidgit att Haas är en affärsuppgörelse där Legends och något sponsoruppdrag ingår. Ja, du har ju redan skrivit det. Tycker du på allvar att han förtjänar det mer än nordens bäst rankade tennisspelare, i ett land som har två atp-turneringar per år, det enda landet i norden för övrigt som har just atp-turneringar, fine. Legends. Haha.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.