Sammanfattning av dag 8 – Wawrinka utslagen efter episk batalj

Dag 8 är i hamn och därmed är kvartsfinalerna klara för turneringen. Monfils hade inga problem med Kuznetsov och bjöd på sedvanlig show, Raonic slog Wawrinka för första gången, Ferrer var överlägsen och likaså Murray. Här kommer sammanfattningen från dag 8.

MonfilsKuznetsov 7-5, 3-6, 6-3, 7-6 (4)

Bra turnering av Kuznetsov hittills men här tog det stopp. Monfils var på spelhumör och när fransmannen får styra och ställa istället för att falla tillbaka i sitt monotona bollande, då är han livsfarlig. Sjävfallet blev det lite show-inblandat då han bestämde sig för att agera fotbollsmålvakt istället för tennisspelare och det uppskattades givetvis av publiken. Är det Tillström-effekten vi ser med en offensivare Monfils som hela tiden söker sig framåt och försöker vara så aggressiv som möjligt? En spelstil som många eftertraktat genom åren och låt oss hoppas att han fortsätter anamma det i framtiden. Betydligt tuffare uppgift väntar i kvartsfinalen då Raonic står på tur. En match där Monfils är underdog på förhand men som har alla förutsättningar att bli hur bra som helst.

RaonicWawrinka 6-4, 6-3, 5-7, 4-6, 6-3

Fantastisk match där Wawrinka kom tillbaka och skapade dramatik trots ett 0-2 underläge men det var Raonic som var värd att gå vidare då han under perioder spelade fantastisk tennis och det ser just nu riktigt bra ut för kanadensaren. Final är inte alls något orealistiskt i årets turnering och då behöver han slå Monfils och Ferrer/Murray – fullt möjligt. Wawrinka såg inte riktigt kry ut heller och schweizaren erkände på presskonferensen efter matchen att han inte var helt hundra men samtidigt ska man inte ifrån Raonic prestation, han var fullt värd att gå vidare och han har aldrig varit bättre.

FerrerIsner 6-4, 6-4, 7-5

Blev inte särskilt dramatiskt då Ferrer hanterade Isners kanonservar likt kinapuffar och när inte Isner får den utdelning på sin serve som han kräver och förväntar, då blir det jobbigt. Isners mardrömsmotståndare helt klart då Ferrer hanterar returnerandet otroligt bra, ger inte bort något gratis i spelet och tappar aldrig fokus under en hel match. Spanjoren har nu 7-1 i H2H mot Isner, förkrossande siffror som talar om hur lätt han har för storservare.

MurrayTomic 6-4, 6-4, 7-6 (4)

Murray var på tok för överlägsen för att det överhuvudtaget skulle bli dramatiskt och Tomic har minst sagt en del kvar innan han är kapabel att mäta sig med toppspelarna. Tråkigt dock att Tomic inte kunde bjuda upp till dans då han hade publiken med sig och stämningen var på topp men Murray var för stabil för att det skulle ske som sagt.  Ferrer i nästa omgång för Murray och det kommer bli ett evigt bollande och många långa dueller. Murray är nog lite för bra för Ferrer i dagens skede men Ferrer har sett ruggigt bra ut under hela turneringen och ett set bör han minst plocka.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.