Sammanfattning av lördagens kvalmatcher i Stockholm Open

Tennisportalen var på plats under lördagens kvalspel i Stockholm Open och vi går igenom de mest intressanta matcherna från dagen.

Filip Krajinovic – Filip Veger 7-6 (4), 6-3

Filip vs Filip. Stabil insats från serben som har kvalets absolut mest gynnsamma lottning. Räddade hela 10/11 breakbollar och var helt enkelt den bättre spelaren på banan. Inte så mycket att säga om egentligen.

Milos Sekulic – Marc Giner 7-6 (5), 6-3

Dagens stora skräll. Spanjoren är rankad drygt 700 placeringar bättre men som så många spanjaker är han ytterst begränsad på hardcourt och inte lika begränsad på kornas underlag, gruset. Sekulic spelade riktigt bra och välvårdat matchen igenom och gav aldrig utrymme för sin motståndare att riktigt komma in i matchen.

Carl Söderlund – Dmytro Badanov 6-3, 6-2

Stabil insats från svensken som inte hade några problem med att avhyvla ukrainaren som vanligtvis huserar på futuretouren. Ställs mot en betydligt tuffare uppgift under nästkommande omgång då han ställs mot Filip Krajinovic. Ukrainaren var på inget sätt bra men man ska inte ta ifrån Söderlunds insats här, moget spel och gjorde inte många misstag under matchens gång.

Philipp Petzschner – Jacob Adaktusson 6-3, 6-2

Tysken hade inga större problem med Adaktusson som inte såg ut att trivas på banan. Petzschner blev bruten i sitt första servgem mot 0 men höll sedan sina resterande gem mycket enkelt efter gediget servande och härligt volleyspel. Den tidigare världsnian i dubbel har rasat på singelrankingen efter skador men har kapacitet att vinna ett flertal matcher under sin Stockholmsvistelse. En spelstil som osar klass och en fröjd för ögat att bevittna.

Mate Pavic – Fred Simonsson 6-3, 7-5

Dubbelspecialisten Mate Pavic innehar en fantastisk serve och ett gudabenådat volleyspel vilket publiken fick bevittna under lördagen. Kroaten med sin serve och volley gav aldrig Fred Simonsson att skapa någon som helst rytm i matchen och det syntes att svensken vantrivdes.

Jesse Huta Galung – Marius Copil 1-6, 6-3, 6-2

Den tidigare kvalgurun i Stockholm Open, Marius Copil såg ut att ta en mycket komfortabel seger efter 6-1 i första set men sedan hände något. Holländaren tog över totalt och förlorade knappt poäng i egen serve under matchens två sista set. Copil sa till Tennisportalen efter matchen att han slappnade av efter en sån bra start och hittade aldrig tillbaka efter det. En fantastisk trevlig och frispråk herre, denna Copil som även avslöjade att han ska göra vad han kan för att komma till Jönköpings challengerturnering i Mars nästa år.

Nicolas Almagro – Vadim Alekseenko 6-2, 6-2

32-åriga Alekseenko har aldrig varit högre rankad än 497 i världen och det kändes rätt ovärdigt att han stod på samma tennisbana som den tidigare världsnian Nicolas Almagro. Undertecknad satte kaffet i halsen, bokstavligt talat när Almagro stegade in till Kungliga Tennishallen under gårdagen och att spanjoren ens måste kvala in till turneringen, ja det känns även det högst ovärdigt. Nog om ovärdiga ting, Almagro ska bara kvala in här, allt annat bör betraktas som en skräll utav högre proportion, kanske säsongens skräll och spanjoren kan därmed bli en joker i turneringen. Kvartsfinal minst?

Michael Venus – Joshua Milton 7-6 (2), 7-6 (0)

Dubbelspecialisten Michael Venus innehar väldigt goda singelkunskaper och vore det inte för en ytterst begränsad tvåhandsfattad backhand skulle nyzeeländaren tillhöra toppskiktet på challengertouren. Servar stenhårt och det hela utvecklade sig till en servbatalj som fick avgöras efter två tiebreaks. Värdig vinnare.

Marton Fucsovics – Markus Eriksson 6-4, 6-4

Inte så mycket att hymla om här. Klasskillnad var det minst sagt på banan och den tidigare juniormästaren i Wimbledon såg väldigt giftig ut och spelade bländade tennis från första boll. Eriksson hade stora problem med att uträtta något från sin backhandssida och ungraren var smart nog att se detta.

Maximilian Marterer – Chris Guccione 7-6 (0), 6-4

Trots siffrorna var matcher över under dryga timmen. Spelarna servade hem sina servgem under minuten och första set bara rann av farten. Kvalets mest spektakulära spelare i kvalspelet enligt undertecknad denna Chris Guccione. Ytterst begränsad spelmässigt men oj vilken slägga till serve. Att han har plusstatistik på självaste Rafael Nadal gör inte hela saken sämre. Marterer är en av världens bästa ynglingar inomhus och visade vilken klasskillnad det egentligen var och förlorade knappt poäng i egen serve i första set. Avslutade samma set med stil och slog till med en bagel i tiebreak. Missade att serva hem matchen vid 5-3 i andr a set men bröt sedan Guccione direkt efter och vann därmed matchen.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.