Sammanfattning dag 2 – turneringens match redan?

Dag 2 – vilken dag! Radek Stepanek och Blaz Kavcic. Tack för underhållningen!

Förväntningarna var stora på dag 2 och som det levererades! Sista matchen på papperet avslutades med en oerhört dramatisk batalj som varade i över 2 timmar och 40 minuter, där en viss 38-årig tjeckier stod som slutsegrare… Vi sammanfattar dagen, där hälften av matcherna i den andra kvalomgången spelades klart, med matcherna vi såg helt enkelt. Trevlig läsning!

Läs mer: Sammanfattning dag 1 – norsk succé i kvalet

Fratangelo – Tsitsipas 4-6, 6-1, 6-3

Vi hade en mycket intressant drabbning framför oss med 114-rankade amerikanen Bjorn Fratangelo, vars förnamn härstammar från en viss svensk tennislegendar, och Stefanos Tsitsipas. Det grekiska superlöftet är rankad strax vid 200-strecket och fick ett ordentligt genombrott på touren under 2015 där han krönte stora framgångar på challengertouren. Spelarna delade broderligt på ett set vardera innan Bjorn steppade upp rejält och började hitta sin forehand. Tsitsipas far tillika tränare var inte nöjd med att sonen förlorade första poängen i varje gem i det avslutade setet vilket han gärna vädrade ur sig direkt efter match.

Lacko – Maximo Gonzalez 4-6, 6-2, 6-2

”Maxi” var fram till drygt ett år sedan kanske mest känd för den breda tennispubliken för sin hockeyfrilla, vilket i nuläget är ett minne blott. Det tackar vi för. Lukas Lacko trivs som fisken i vattnet på dessa mycket snabba underlag och är en av de spelare på Challengertouren som anammar den flacka spelstilen mer än de flesta. I första set hade 122-rankade slovakiern svårt att slå hål på argentinaren samtidigt som han missade lite väl mycket. Lacko höjde sig avsevärt i andra set innan ”Maxi” tog slut fysiskt i den heta värmen i sista set, trots de få tappra fansen från hemlandet som gjorde allt i sin makt för att få Gonzalez att orka. Kredd till ”klacken” som för den mycket passionerade argentinska läktarkulturen vidare. Det behövs!

Ghem – Kibi 2-6, 6-3, 6-1

”The big Ghem” som han kallas av sina trognaste fans är påväg att göra något mycket stort i karriären – nämligen kvala in till sin första Grand Slam någonsin. 34 år gammal dessutom, brassen. Svårt att inte sympatisera med en sådan krigare! Nåväl, en match spelades där Kibi dominerade i första set samtidigt som Ghem underpresterade något rejält. Kan nerverna ha spelat ett spratt? Mycket möjligt. Kibi, likt de flesta asiater på touren om vi får generalisera det lite grann, spelar snabbt, inte särskilt högt över nät och vet hur man rör sig på en tennisbana. När väl den store Ghem hittade sitt aggressiva och tunga spel från baslinjen hade Kibi inte mycket att säga till om. Passiviteten blev för påtaglig för japanen och Ghem bjöd broderligt på sig själv efter matchens slut (se bild nedan).

 

Stepanek – Kavcic 6-3, 6-7 (4), 8-6

2 timmar och 43 minuter. Tre set där Kavcic mycket nervöst dubbelfelade in matchbollen. En 38-årig tjeck mot en 29-årig sloven. Ja, matchen hade allt, och mycket därtill! Vilken match! Vi som var på plats fick se tennis som definitivt var värdigt en huvudturnering, och en av de absolut mest underhållande man kan tänka sig. Stämningen var rykande på planen och spelarna försökte med diverse psykningar och olika knep för att försöka vaska fram minsta möjliga övertag. Och undertecknad blev träffad av ett racket i magen mitt i allt. Ja, ni läste rätt! Vad hände då spelmässigt? Jo, Radek försökte variera så mycket som möjligt och få Kavcic ur balans, vilket Radek är bland de bättre på touren att bemästra. Monotont bollande, en hel del nätattacker, slicar, en och annan stoppboll, serve och volley, ja, en hel del gott. Kavcic gjorde det han skulle göra, nämligen försöka bryta ner Stepaneks forehand så mycket som möjligt, vilket han lyckades nästintill perfekt med. Variera med att hitta Stepaneks backhand, vilket undertecknad räknade till 0 unforced errors i avgörande set, på backhanden alltså, för att sedan gå tillbaka och pumpa på tjeckierns backhand. En lysande taktik från slovenen då Stepanek innehar en forehand från en helt annan generation. En oerhört jämn batalj som avslutades med ett dubbelfel för Kavcic på Stepaneks första matchboll, vilket speglade matchen en hel del då Kavcic i perioder fick Jarkko Nieminens andraserve att se otagbar ut. Kort och gott, en fantastisk match som blir svår för övriga spelare att matcha under turneringens gång!

Här nedan finner ni bildgalleri samt matchbollen.

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.