Sammanfattning dag 3 – Ruud fortsätter att storma fram

Dag 3 ska även till den sedvanliga traditionen summeras. Hälften av matcherna i den andra kvalrundan spelades klart. Vädrets makter bjöd in oss till häftiga och intressanta samtal och Casper-Ruud tåget fortsätter att ånga på och norrmannen är nu klar för kvalfinal. Trevlig läsning!

Melbourne beslutade sig för att ge oss en klassisk svensk sommar, det vill säga regn i överflöd. Fem timmars tennis försvann mellan 13:00-18:00 lokal tid och undertecknad fick istället bege sig till närmaste kafeteria där olika alternativ av livets dryck, kaffe, konsumerades. Det var fler än undertecknad som sökte skydd under tak ska sägas och i just kafeterian träffade vi spanjoren José Hernandez, som driver en tennisshop i Melbourne. Han berättade hur han en gång i tiden var Mario Ancic professionella strängare och behövde lämna rackets vid spelarhotellet 05:00, bland mycket annat. En intressant herre minst sagt, José.

Vi stötte även på en pappa till en 1500-rankad australiensare som vid tillfället befann sig inne på Rod Laver Arena och tränade med världsstjärnan Caroline Wozniacki.

Sonen åker annars runt och krigar på futuretouren världen över för att samla poäng, på ställen du gärna inte vill besöka i onödan, allt för att en dag, förhoppningsvis slå igenom och kunna försörja sig själv. Så här ser verkligheten ut för majoriteten av spelarna på touren.

Nu så till matcherna vi såg på plats!

Luca Vanni – Alexander Sarkissian 3-6, 6-3, 6-2

Italienaren som vurmar för extremt snabba underlag, gärna inomhus, på challengertouren, gillar de snabba underlagen här i Melbourne men visste inte riktigt hur han skulle returnera Sarkissians förödande serve. I set 2 och 3 vek Sarkissian ner sig fullständigt och det hela kan beskrivas som en mental kollaps. Tråkigt för Sarkissian.

Casper Ruud – Jonathan Eysseric 6-3, 3-6, 6-3

Ruud-effekten har fått hela Norge att gå bananas och det visar återigen vad enskilda prestationer kan göra för ett lands intresse. Casper Ruud var på förhand favorit mot fransmannen och den tidigare juniormästaren i Franska Öppna. Ruuds aggressiva och pumpade slag från baslinjen blev för mycket för Eysseric att hantera i första set och det var där och då svårt att se vad Eysseric skulle göra för att överhuvudtaget ha en chans att utjämna. Sedan föll regnet och vi fick ett fem timmars avbrott. Intressant hur tankarna gick i Eysseric-lägret under ”vattenpausen”. Hur som helst kom fransmannen ut som en helt ny spelare i andra set, servade framförallt väldigt bra samtidigt som norrmannen blev alltför passiv. 1-1 i set. Avgörande set skulle Ruud bryta direkt och släppte aldrig taget efter det. Ett riktigt bra tredje set där han verkligen spelade ut och var egentligen mer dominant än vad siffrorna tyder. Ruud är således klar för kvalfinal, som drar igång ca 04:00 svensk tid. Norsk TV direktsänder via Eurosport. Kanske gör Eurosport Sverige samma sak? Om man är vaken det vill säga. Reilly Opelka, tourens längsta spelare (211 centimeter) står för motståndet. Tufft kommer det bli minst sagt och ett par tiebreaks är inte omöjligt. Vamos Ruud!

Reilly Opelka – Mitchell Krueger 6-3, 7-6 (2)

Storservaren Opelka hade inga svårigheter med att skicka hem sin landsman. Opelka ses som den nya Isner, 2.0, en uppdaterad version då han besitter bättre grundslag än den långe John. Inte så mycket att rapportera om här egentligen. Opelka servade för bra och Krueger hängde med hyfsat bra.

Rajeev Ram – Marcelo Arevalo 6-1, 4-6, 8-6

Gräslegendaren och serve och volley-specialisten Rajeev Ram må inte se ut som en spektakulär tennisspelare men skenet bedrar. Likt Radek Stepanek i det sätter hur han uppträder på banan, Rajeev. Trots en hel del Arevalo-sympatisörer på läktarna gick Rajeev vinnandes ur striden och de minst inbitna tennisfans på plats måste undrat vad Pete ”Pistol” Pete gjorde på banan igen, i en kvalrunda dessutom? Inte slående lik till utseendet kanske men serven, och slagen, oj. Kopia! Härlig seger för Rajeev som sånär slarvade bort en helt given seger.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.