Sammanfattning dag 5: Kyrgios utslagen – störde sig på mobil i publiken

Åtta matcher spelades totalt under torsdagen i Australian Open och omgången bjöd inte på några större skrällar och inte heller någon större dramatik. 7/8 förhandstippade favoriter gick vidare där Bautista-Agut blev den som stack ut med att skrälla mot Marin Cilic. Kyrgios hamnade i blåsväder och Federer gjorde en mycket stabil insats mot “Baby Fed” Dimitrov. Här kommer sammanfattningen från dag 5.

 

GoffinThiem 6-1, 3-6, 7-6 (2), 7-5

Omgångens mest öppna match på förhand och det kunde inte varit lätt att ha tippa utgången. Jämnt blev det dock inte alls då Thiem gjorde sin sämsta insats i turneringen och gjorde lite för många misstag mot en alltför stabil Goffin. Thiem visade prov på äkta sportsmannaanda då han gav bort en poäng till belgaren efter att domaren först föreslagit att bollen skulle spelas om. Fantastiska scener och härligt att vi får uppleva ljusglimtar från sporten som annars svärtats ner av den spelskandal som Buzzfeed/BBC rapporterat om i dagarna.  

Nishikori Garcia-Lopez 7-5, 2-6, 6-3, 6-4

Nishikori hade inga större problem mot Garcia-Lopez trots att han tappade ett set, i ganska stora siffror visserligen, på vägen till segern. Spanjoren servade för första set men blev därefter bruten två gånger och choken var ett faktum. Garcia-Lopez repade sig i andra set efter att Nishikori gått ner sig lite. Matchens två sista set finns det inte så mycket att säga om, Garcia-Lopez är en ytterst god bollare och är klart bättre än medelsnittet på ATP-touren men steget till Nishikoris är lite för långt. Tsonga i nästa omgång för Nishikori, betydligt tuffare men japanen har haft lätt för Tsonga innan och det skulle förvåna mig om något annat inträffar.

TsongaHerbert 6-4, 7-6 (7), 7-6 (4)

Det helfranska mötet var på förhand utdömt till en ensidig affär och det var exakt vad som inträffade, trots att andra och tredje set ser jämna ut. Jämnt kändes det dock inte även fast Herbert hade setbollar. Dubbelspecialisten bröt Tsonga två gånger och det är två gånger för mycket om ni frågar mig. Herbert hade inte mycket att komma med i spelet och hans fladdriga grundspel blev en munsbit för Tsonga. Ruskigt effektiv vid nät dock och serven håller absolut världsklass. Fixar han till grundspelet har vi en topp-20 spelare utan tvekan. Vad tycks om en av setbollarna som Tsonga räddade? Det ska tilläggas att Tsonga fick hybris efter poängen och försökte sig på ett flertal enhandsbackhands. Någon måste berätta för Tsonga att han inte är Wawrinka.

Federer Dimitrov 6-4, 3-6, 6-1, 6-4

Roger Federer vs sin lärjunge, “Baby Fed” Dimitrov. Internationella medier hade som vanligt hypat upp matchen till något den ännu inte är. Federer hade inför matchen vunnit 4/4 matcher mot “Showtime” Dimitrov och endast tappat ett set, en match han spelade sjuk i för två veckor sedan i Brisbane. Dimitrov stod upp bra i två set men sedan tog Federer över helt och hållet, tydligt att förhållandena passar Federer som handen i handsken och frågan är om han någonsin kommer att få en bättre chans till en slam-seger innan karriären är över. “Maestro” blir inte direkt yngre och underlaget under årets turnering är klart snabbare än de som används under US Open och gräset under Wimbledon, hur snabbt är det idag egentligen jämfört med för ett tiotal år sedan? Kommer Dimitrov å andra sidan att bråka om slams i framtiden? Det är han absolut kapabel till men kontinuiteten, att producera vecka in och vecka ut – stort problem för Dimitrov i nuläget. Federer och Dimitrov hängde med varandra innan matchen och dödade tid genom att kolla på Sharapova – Davis…

SimonDelbonis 6-3, 6-2, 6-1

Simon var skrämmande överlägsen mot Delbonis och i broderlig stil började han första setet med att dela ut tre gem för att sedan minska ett gem för varje set. En fantastisk fin gest från Simon! Finns inte så mycket mer att tillägga, Simon var överlägsen som sagt. Bra gjort av Delbonis att ta sig till tredje rundan på ett underlag han normalt inte presterar bra på.

DjokovicSeppi 6-1, 7-5, 7-6 (6)

Slät insats av italienaren i första set men höjde sig rejält därefter och kunde pressa världsettan till det yttersta. Okej, inte till det yttersta men ni förstår, till den pass grad som det är möjligt att pressa Djokovic utan att han på något sätt är hotad. Utomjordiskt stabil i nuläget, Djokovic och vinner han denna turnering lekande lätt? Allt pekar på det tyvärr och visst är det fascinerande ändå att vi upplever tennisens kanske bästa spelare genom tiderna i modern tid men samtidigt, hur kul är det om han inte ens bli hotad på tennisens största scen? Åsikterna går nog isär för de flesta i det anseendet. 

Bautista-Agut Cilic 6-4, 7-6 (5), 7-5

Omgångens skräll. Bautista-Agut var oerhört säker matchen igenom och statistiken var talande för matchen, 31 unforced errors för Bautista-Agut, att jämföra med Cilic 55. Rena bollväggen samtidigt som han bara blev bruten en gång under matchen, han var riktigt bra och han ställs nu mot Berdych. Spelar han som han gjorde med Cilic har vi en skrällvarning deluxe.

Berdych Kyrgios 6-3, 6-4, 1-6, 6-4

Kyrgios, Kyrgios, Kyrgios. Vart ska vi börja? Går det att rädda karln från hans obskyra beteende under tennismatcher? Mycket tveksamt. Kyrgios fantastiska talang och kapacitet hamnar i skymundan när han ständigt, match efter match, beter sig  horribelt och det är inte särskilt underhållande att bevittna, snarare pinsamt. Tennisen behöver fler profiler och fler som inte agerar som robotar men när det går till den gräns att det hela blir ett clowneri, ja då har det gått lite väl för långt. Mot Cuevas var det ett par för små shorts som han störde sig på under en timme och vi ska inte ens behöva gå in på det ytterligare då det hela är så trubbat och mot Berdych var det en ringsignal från en åskådare som blev en het potatis. Det är svårt att lära gamla hundar att sitta brukar det heta och går han att rädda? För tennismässigt är det en framtida Grand Slam-vinnare vi pratar om. Han har redan allt som behövs. Hans serve är världsklass, likaså forehanden. Backhanden är visserligen inte den vackraste att beskåda men funkar. Han älskar att stå på den stora scenen och blir sällan nervös. En ren och skär artist – om det inte vore för hans ruskigt dåliga attityd. Hur gick matchen? Hade det inte varit för de yttre omständigheterna som är så energislukande kanske det hade gått men Berdych ångade på i vanlig takt och slog igenom Kyrgios totalt. Vi inkluderar “musikincidenten” från matchen så ni ska få en vettig bild över vad som verkligen florerade i Kyrgios huvud under matchen.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.