Sammanfattning måndag, Mercedes Cup

Den första dagen av huvudturneringen i Stuttgart är färdigspelad och här nedan sammanfattar vi kalaset – mycket nöje! 

Johnson – Marterer 3-6, 7-6 (2), 6-4

En seglivad batalj, sett till storfavoriten Steve Johnsons perspektiv. Marterer var klasser bättre i första set och vann mycket rättvist med 6-3, siffror som mycket väl kunde ha blivit större än så. Johnson är dock rankad 25 i världen av en anledning och spelade upp sig sakta men säkert och var i de sista två seten bättre när det väl gällde. Klart godkänt insats från Marterer som det nog inte kommer dröja alltför länge innan han spelar ATP-turneringar varje vecka.

Struff – Lacko 6-4, 7-6 (3)

En, ur ett åskådarperspektiv, högst odramatisk batalj trots jämna siffror. Struff och Lacko spelade båda två väldigt aggressivt och det var sällan man fick se dueller över fem slag. Lacko lyckades aldrig bryta tyskens serve trots åtta försök – det har man inte råd med på gräs. Struff rättvist vidare.

Hanfmann – Fucsovics 6-3, 7-5

Yannick Hanfmann spelar sin bästa tennis i karriären och efter att ha kvalat in lyckades han besegra, med sina mått mätt, en tuff motståndare i form av Fucsovics. ”Han ser ut som Kevin Anderson”, var det någon i publiken som väste och visst kunde man se likheter med sydafrikanen. Hanfmann spelar tufft och aggressivt från baslinjen, servar tungt och vill gärna fram på nät när tillfället ges. Fucsovics blandade och gav alltför mycket och var aldrig i närheten av att utmana.

M.Zverev – Jaziri 6-3, 6-1

Detta skulle på förhand bli en mycket ensidig kamp och visst blev det så. Mischa Zverev behövde inte göra mer än nödvändigt samtidigt som inte Jaziri kunde utmana på något sett. Inte så mycket mer att tillägga här. Zverev överlägsen.

Haas/Mayer – Mergea /Qureshi 7-6 (5), 2-6, 10-7

Hela 3.40 erbjöd LeoVegas på det heltyska paret och det var bara att tacka och ta emot. Matchen spelades på vackra bana 1, även kallad för ”Colosseum” och det blev lite av Florian Mayer-show. Som han kan lira på gräs, Mayer. Generellt sett en mycket fin dag för tyskarna som avslutades med en tight dubbelseger, stort!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.