Stockholm Open: Sammanfattning Onsdag

Endast fyra matcher spelades igår onsdag i Kungliga Tennishallen och i sedvanlig ordning sammanfattar vi matcherna och tittar till vad det var som egentligen hände.

Muller – Millman 7-5, 6-3

”Mailman” som vi på Tennisportalen fick en öppenhjärtig intervju med i tisdags sa inför matchen att det skulle bli mycket tufft och att förhållandena passar Muller som handen i handsken. Han visste hur viktigt det var att hålla sin egen serve då Muller innehar en serve som tillhör toppskiktet på ATP-touren. Han skulle gå ut och kämpa och göra livet surt för luxemburgaren men det räckte tyvärr inte denna gång. Gilles var på tok för stabil matchen igenom och servade smått utomjordiskt matchen igenom. Muller bröt Millman vid ställningen 6-5 i första set och det skulle räcka för setseger. I andra var Muller på tok för stabil, främst från baslinjen där man på förhand inte skulle tippa på att luxemburgaren skulle vinna alltför många dueller men han har definitivt förbättrat sin grundspel genom åren och utmanövrerade ”Mailman” i andra. Muller säkert vidare till kvartsfinal där han ställs mot sin nära vän ”Baggen” Baghdatis.

Baghdatis – Tomic 7-6 (7), 6-3

”Baggen” vs ”the tank”. Två härliga spelare och en match med högt underhållningsvärde hade vi att vänta oss och det var precis vad som skedde igår. Tomic gick snabbt upp till en 4-1 ledning i första set men ”Baggen” kom tillbaka och tog det till tiebreak. Där var det inte mycket som skilde spelarna åt men Baghdatis, som har en förmåga att alltid höja sig i Stockholm Open och som dessutom har vunnit turneringen tidigare, var lite kyligare och tog hem det första. Baggen försökte mixa upp spelet så mycket som möjligt mot en spelare som hela tiden försöker rycka och göra livet surt för motståndaren, slicen användes flitigt tillsammans med ett aggressivt grundspel. Baggen fortsatte att briljera i andra set och det skulle räcka mot Tomic som mer eller mindre hade kastat in handduken.

Sock  – Verdasco 7-6 (5), 6-7 (5), 6-4

Kvällsmatch nummer 1 och vi skulle få se en mycket välspelad sådan. Matchen skulle börja 18:30 och Verdasco hade träningstid på bana 2 till 18:10 men valde att fördröja det med tio minuter samtidigt som ett par träningspelare stod och väntade på att komma in och träna. Ett tack från spanjoren till dessa spelare hade varit det enda rätta men Verdasco hade annat att tänka på, om vi ska försöka gå in i hans hjärna och spekulera lite. Hur som haver så fick vi se en mycket kvalitativ match där det egentligen kunde slutat hur som helst. Sock slog inte många backhands under matchen och använde sitt extremt härliga fotarbete till att gå runt och slå toppade forehands med bra längd. Verdascos gameplan var tydlig, att hela tiden försöka komma åt Socks backhand men när det inte fungerade tenderade han till att spela för svårt och låste sig själv helt enkelt. En rätt konstig match där spelarna under perioder servade utomordentlig bra och tappade knappt poäng i sina egna servgem men sedan gjorde några usla gem och bytte istället breaks med varandra. Sock fick det avgörande breaket i tredje set vid ställningen 4-4 och servade därefter hem matchen. Möter Gilles Simon i sin kvartsfinal.

SimonLeonardo Mayer 6-2, 6-4

Sista matchen för dagen och det var inte mycket publik som hade varken orken eller energin att stanna kvar för att ta en titt på två spelare rankade 15 samt 36 i världen. Matchen startade 21:30 och det är ett problem just nu på ATP-touren, inte bara för Stockholm Open som vissa vill hävda. Tisdagens sista match i Wien mellan David Ferrer och Albert Ramos startade 22:30 och det var inte många kottar som var där för att kolla på matchen direkt. Nåväl, Leonardo Mayer visade redan under matchens första gem att han inte hade något som helst tålamod för att utmanövrera Simon och smart vänta in sina lägen, eller så var det argentinarens gameplan vilket såhär i efterhand kan tyckas vara en rätt dum gameplan mot en av tourens mest bollskickliga spelare. Simon gjorde det han skulle och inte så mycket mer. Han var så stabil som bara han kan vara från baslinjen och gjorde knappt misstag under matchens gång, samtidigt som hans försvar skapade hål i huvudet på Mayer. Två stabila sets från fransmannen och undertecknad tror att slutsegraren i årets turnering heter just Simon.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.