Sammanfattning tisdag, Mercedes Cup: ”Undvik att spela på honom”

Basilashvili – Gojowczyk 6-2, 3-6, 1-6 

En högst svängig match där Georgiern Basilashvili var överlägsen i första set och hade övertag i egentligen alla möjliga aspekter i spelet. Gojowczyk höjde sig avsevärt i matchens andra och tredje set där främst serven började göra jobbet. Slår hemskt flackt Gojowczyk och spelar väldigt snabbt, vilket passar på gräs, om man träffar banan det vill säga. Gojowczyk rättvist vidare!

Troicki – Paire 4-6, 4-6

Serben var inför mötet förhandstippad favorit och vi skrev inför matchen om att det var mycket upp till Paire hur det hela skulle sluta. Vi hade fel. Faktum var att Troicki var så pass undermålig att delar av publiken började med den klassiska busvisslingen och det var helt förståeligt. Paire vidare och fransmannen behövde inte göra något spektakulärt utan det var Troicki som självmant förlorade. Rykten efter matchen sa att Troicki ville hem så fort som möjligt och spendera tid med sin höggravida fru…

Janowicz – Kuznetsov 6-3, 3-6, 6-3

Finns inte alltför mycket att säga om denna öppningsrunda. Janowicz var bättre i första set, Kuznetsov tog vara på de misstag Janowicz släppte iväg i andra set men fick ge sig i tredje efter att polacken spelat fantastiskt bra. Högst irriterad från matchens första gem, Janowicz. Chattade med en obskyr ton i rösten gentemot domaren i princip varje sidbyte, Janowicz. Oklart varför. Han kan det här med gräs, Janowicz och han kan mycket väl bli en ”dark horse” i turneringen.

Lopez – Simon 6-3, 6-3

Oj vad han underpresterade i sina servgem, Gilles Simon. Blev bruten hela fem gånger och det är helt talat fem gånger mycket på ett underlag som gräs. Har aldrig direkt varit en storservare, Simon, inte ens i närheten, men dagens servande mot en så pass stark servare som Lopez är, var uselt. Tam, energilös och oinspirerad, Gilles Simon. Lopez, klass däremot.

Kohlschreiber – Baghdatis 6-1, 0-0 

”Kålet” såg så briljant ut som i princip bara han kan se ut i sina bästa stunder. Överlägsen i allt och första set var över efter dryga 30 minuter. Baghdatis hade under matchens första set inte visat något som helst tendens till skadebekymmer men tog en medical time out efter setbytet och gav upp strax efter det.

Tomic – Robert 6-1, 5-7, 6-2

Tomic hade 6-1, 5-1 mot fransmannen Robert som där och då såg ut som ett så kallat ”lokalt WC”. Robert hade inget att hämta men då hände något. Tomic slappande helt enkelt av, trodde han kunde mysa in kvarvarande gem men förlade istället sex raka gem, 5-7. Den hetlevrade australiensaren höjde sig dock i matchens tredje och sista set och vann tämligen enkelt, 6-2. Vårt spel med Robert +1.5 set satt alltså efter en hel del dramatik…. Skönt!

Florian Mayer – Chardy 6-7 (3), 6-3, 6-7 (1)

Kvällens sista match på centercourten och det var Chardy som skulle gå vidare efter en fantastisk serveprestation. När han väl behövde en gratispoäng vid tuffa och viktiga lägen steppade han upp, Chardy, och var överlägsen i matchens två tiebreak. Mayer kändes dock som den lite bättre spelaren under hela matchens gång men här fick vi se en ytterligare fascinerande tillställning där den sämre spelaren i matchen ändå vann.

Johnson/Lopez – Monroe/Sitak 5-7, 6-7 (4)

Inför denna härliga dubbeldrabbning skrev vi att det var mycket upp till hur Monroe servade och amerikanen var stekhet, likaså partner Sitak från Nya Zeeland. Johnson/Lopez såg inte ut som att de ansträngde sig alltför mycket och blixtrade aldrig till riktigt.

Pouille/Simon – Baker/Mektic 5-7, 3-6 

Gilles Simon. Undvik gärna honom när det kommer till dubblar. Serven hela tiden utsatt och ett nätspel som lämnar mycket att önska. Baker/Mektic borde vunnit med större siffror.

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.