Sammanfattning Tisdag, Stockholm Open

Under tisdagen spelades första omgången i Stockholm Open och dagen bjöd på många fina godbitar. Vi sammanfattar matcherna och kikar närmare på resultaten.

Steve Darcis – Adrian Mannarino 7-6 (4), 6-4

En härlig match mellan två mycket intressanta spelare. Bataljen spelades på bana 1 framför ett tiotal åskådare och med tanke på vad spelarna har uträttat tidigare i sina karriärer och vart de står nu känns valet av bana såhär i efterhand en smula ovärdigt. Hur som haver var belgaren den klart bättre spelaren och mixade upp spelet fint mot fransmannen som inte hade några botemedel.

Jack Sock – Pablo Carreno-Busta 6-3, 6-7 (1), 6-3

En match som bjöd på hätsk stämning emellanåt men där det var helt upp till amerikanen Jack Sock hur det skulle gå. Carreno-Busta var inför året en renodlad grusspecialist men har förbättrat sina hardcourt-kunskaper något avsevärt under året. Serven har filats till och det spanska framtidshoppet är nu en gjuten ATP-spelare och bör ha en ljus framtid till mötes.

Gilles Muller – Mischa Zverev 6-3, 6-7 (2), 6-1

Två spelare som behärskar serve och volley något ypperligt. Gilles Muller gick mot en komfortabel seger, trodde man, då han vid ledningen 6-3, 5-2 och 40-40 inte varit hotad på något sätt i sin serve tidigare i matchen men blev sedan dubbelbreakad av storebror Zverev och förlorade sedan i tiebreak med stora siffror. ”Maestro Muller” kunde dock repa sig och ta hem det med 6-1 efter mycket bra servande och gediget grundspel.

Marcos Baghdatis – Sam Querrey 7-6 (2), 6-1

Amerikanen må ha egna ”Querrey-mackor” i den närliggande kiosken men här var det ”baggen” som styrde och ställde. Spelarna höll broderligt sina gem i första set och där var det Baghdatis som höjde sig rejält. Querrey kändes måttligt intresserad i andra set och förlorade i storslagna siffror. Siffror som inte ska få ske när man innehar en serve som ligger i toppskiktet på ATP-touren.

Federico Delbonis – Ante Pavic 3-6, 6-3, 7-5

Ante Pavic har under hela året spelat challengerturneringar och hade här en gyllene chans att ta en meriterande seger i en 250-turnering på ATP-nivå. Grusspecialisten Federico Delbonis stod som motståndare och argentinaren är enligt undertecknad en väldigt underskattad spelare på hardcourt. Pavic tog första set efter smått utomjordiskt servande men sedan kom Delbonis in i matchen och då var det kört. Segraren var på tok för stabil i grundspelet mot slutet för att det skulle gå Pavic väg men överlag en fantastiskt turnering för Ante och förhoppningsvis kan han bygga vidare på detta och producera resultat igen på challengertouren.

Jeremy Chardy – Thanasi Kokkinakis 7-5, 4-6, 7-5

En fantastisk match på centercourten mellan två fantastiska spelare – trodde man. Det blev tyvärr inte riktigt så och underhållsvärdet kunde varit bättre om man milt får uttrycka det så. Mängder av missar från både Chardy och Kokkinakis under hela matchen men Chardy skulle rama in en retur vid 5-6, 30-40 i sista set när Kokkinakis servade för att hålla sig kvar i matchen och ”the kokk” kunde inte tro sina ögon. Kokkinakis spelade långt under sin förmåga och hade han gått segrandes ur striden hade det känts högst orättvist.

Leonardo Mayer – Maximilian Marterer 6-7 (4), 6-2, 6-2

Marterer har under året briljerat på filt (1) och vunnit ett flertal futuretitlar på underlaget och stormtrivs just på snabba inomhusunderlag. Förhållandena i Stockholm Open skall givetvis inte jämföras med det hypersnabba filt-underlaget men Marterers spel är som gjutet för att spela under tak. Marterer är en av världens mest intressanta talanger och det fick den etablerade Leonardo Mayer högst erfara under gårdagens match. Tysken briljerade och tog matchens inledande set men sedan gick musten ur 20-årigen.

Nicolas Almagro – Jarkko Nieminen 3-6, 7-6 (6), 6-4

Finländaren hade under veckan ställt in sig på att möta Daniel Munoz De La Nava i första omgången i turneringen, en icke-spelare på underlaget och som skulle blivit en munsbit för Nieminen. Istället drog sig spanjoren ur och ersattes istället med en landsman, Nicolas Almagro. Inte den motståndare Nieminen önskade i vad som skulle bli hans sista match på touren och den tidigare topp-10 spelaren fick ett nytt liv i turneringen efter att ha blivit utspelad mot Marterer i kvalspelets tredje omgång. Almagro förlorade första set och fick hela Kungliga att koka som för kvällen för fullproppad med finländare och finlandsflaggor till följd men efter att ha bärgat hem andra set i tiebreak höjde han sig i sista och Jarkko gjorde därmed sin sista professionella match på touren.

Grigor Dimitrov – Filip Krajinovic 7-5, 6-3

Dimitrov har haft allt annat än en bra säsong under året och kommer till en turnering som han gjort riktigt bra resultat i tidigare år. Under 2013 vann han sin första ATP-turnering någonsin i Stockholm efter finalseger mot David Ferrer och efter den titeln tog han ytterligare tre under 2014. Under fjolåret såg han ut att försvara sin titel i Stockholm efter att ha bärgat första set mot Berdych i finalen men tjeckiern kom tillbaka i matchen och vann sedermera. Dimitrov ställdes här mot ”servettmannen” Krajinovic som tidigare under veckan anlänt till Kungliga Tennishallen från hotellet i den sedvanliga audi-transporten men under resans gång hade serben spillt vad vi förmodar var vatten i bilen, gick till närmsta restaurang, som var stängd för övrigt, hämtade ett tusentals servetter och därmed det nya öknamnet.

Spelarna bröt varandra friskt i första set och trots att Grigor hade en 1-3 ledning kom Krajinovic tillbaka och fick möjligheten att serva hem första vid ställningen 5-4. Krajinovic misslyckades, Grigor kom tillbaka och kunde bryta igen vid 5-6 vilket gav bulgaren setsegern. Efter det repade sig aldrig ”servettmannen” men överlag en bra turnering från Krajinovic som kvalade in till turneringen.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.