Sammanfattning torsdag, Mercedes Cup: ”Janowicz Hamburger-gate fortsätter”

Torsdagen i Mercedes Cup bjöd på fyra åttondelsfinaler i 30-gradig värme. Vi var givetvis på plats och bevittnade spektaklet. Här kommer torsdagens sammanfattning! 

Lopez – Chardy 6-3, 3-6, 6-2

Spelarna skulle mycket broderligt dela på matchens två första set efter identiska siffror innan man valde att spela om tredje och avgörande setet. Nej, inte riktigt. Hur Lopez vann, med rätt stora siffror i tredje, är egentligen helt otroligt. Den spanska grässpecialisten låg helt nere för räkning redan i första set och hade fortsatta problem att röra sig i andra set efter två-tre medical timeouts. Serven mätte högst 180 km/h för Lopez och spelmarknaden hade fortsatta höga odds på Lopez i andra set trots setvinst i första. Chardy vann rätt klart i andra men dubbelfelade sig ur i tredje. Jobbigt läge för Chardy som har långt kvar till sin absoluta högstanivå. Vårt spel, Lopez -2.5 gem @1.90 satt alltså otroligt nog.

Berdych – Tomic 7-6 (4), 6-2

En tvättäkta gräsmatch mellan två mycket dugliga spelare på underlaget. Berdych klar favorit inför matchen men Tomic hade bara det senaste dygnet gått ner rejält i odds, från 5 till 3 gånger pengarna och marknaden trodde alltmer på en skräll för den hetlevrade australiensaren. Tomic såg till inledningen väldigt tam och nonchalant ut, som egentligen bara han kan göra, och Berdych gick snabbt upp till en 5-2 ledning. Tomic kom tillbaka, vaskade fram ett tiebreak men Berdych hade där och då bestämt sig. Vinst komfortabelt för Berdych i två raka.

Janowicz – Dimitrov 7-6 (4), 6-3

På förhand torsdagens mest intressanta match. Janowicz såg ruskigt bra i sista set i sin öppningsrunda mot Kuznetsov och Dimitrov gjorde årets första match på gräset. Vi flaggade inför matchen om att vi trodde på att Janowicz skulle ta ett set minst och mer därtill blev det efter en riktig servkavalkad från polacken. Det regnade bomber och Dimitrov lyckades aldrig få hål på Janowicz servande samtidigt som han inte lyckades hitta någon rytm när bollen väl var i spel. Janowicz uppmärksammades mot just Kuznetsov då han skulle fått en varning av domaren efter att ha skrikit ”Hamburger”. Högst oklart om det verkligen stämmer men Janowicz firade triumfen mot Dimitrov med en härlig gliring. (Se bild nedan)

https://twitter.com/TrevorBoris/status/874658926360502273

Paire – Gojowczyk 6-2, 6-2

Här var det Paire-show så det skrek om det! Eller var det Gojowczyk som var urusel? Nej, vi går med det förstnämnda. Eller gjorde Paire tysken dålig? Lite kanske. Hur som helst så ägde fransmannen matchen från första början och gräsformen ser onekligen bra ut för Paire som verkar stormtrivas på underlaget, något han inte direkt gjort tidigare i karriären. Alltid kul med framgångar för Paire. Vi hade själv spelat på Gojowczyk och kan såhär i efterhand konstatera att vi var så fel ute så det är löjligt. Sånt ingår dock. Nya tag!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.