Stockholm Open: Sammanfattning Torsdag

Fyra matcher spelades under torsdagen i IF Stockholm Open och publiken i Kungliga Tennishallen fick under dagen bevittna högkvalitativ tennis. Vi har därmed fått fram turneringen kommande kvartsfinaler men först kikar vi närmare på de bataljer som spelades under torsdagen och synar resultaten.

Jeremy Chardy – Federico Delbonis 6-3, 7-6 (2)

Fransmannen såg riktigt bra ut i sin vinstmatch mot Thanasi Kokkinakis tidigare under veckan och fortsatte att spela aggressiv tennis mot argentinaren Federico Delbonis. Chardy tog kommandot direkt från start och gick snabbt upp till en betryggande 4-1 ledning i första set och slappnade aldrig av efter det. Andra set skulle kantas av bra servande från båda spelarna och föga förvånande skulle setet gå till tiebreak ganska ohotat. Där höjde sig Chardy igen och sprakade till det med ett par högkvalitativa poäng vilket Delbonis aldrig repade sig ifrån. Rättvis seger för Chardy som verkligen har fått spelet att klaffa under veckan. Forehanden ser ruggigt giftig ut och serven har gett fransmannen många gratispoäng hittills. En betydligt tuffare uppgift i landsmannen Richard Gasquet väntar på fredag och kommer att bli Chardys första riktiga test i turneringen då Thanasi Kokkinakis inte alls gick att känna igen i tisdags.

Richard Gasquet – Steve Darcis 6-1, 2-0

Gasquet såg ut som en rund miljon på banan och visade med sin insats att han inte tar några fångar under sin vistelse i Stockholm som det så vackert heter. Steve Darcis var visserligen tvungen att ge upp matchen och göra en såkallad ”Jaziri” i inledningen av andra set då hans fotskada hämmade honom såpass mycket att en fortsättning i matchen inte var aktuell men frågan är om belgaren hade kommit nära om han hade varit helt kry. Förmodligen inte säger vi då Gasquet som sagt såg riktigt vass ut i den lilla tid fransmannen hann spendera på center courten i Kungliga Tennishallen.

Tomas Berdych – Alexander Zverev 6-3, 6-4

Fjolårets segrare i Stockholm Open mot tourens mest intressanta framtidslöfte hade vi framför oss i den första kvällsmatchen. Berdych gjorde likt Chardy och gick snabbt upp till en 4-1 ledning i första set och kunde sedan serva hem de resterande servgemen utan några som helst problem och det var nog inte många som trodde att Alexander Zverev skulle ta kommandot i inledningen utav andra set och gå upp till en 3-0 ledning men det var precis vad som hände. Zverev började visa varför han är så fruktad och gjorde lite vad han ville med sin backhand, raka som krossade var något Berdych för stunden inte kunde hantera och då kändes ett tredje set mycket realistiskt. Fjolårsvinnaren skulle dock hitta tillbaka till sitt fruktade spel, tog fyra raka gem och musten gick då ur Zverev med ett flisat racket som följd. Trots de klara siffrorna för Berdych fick vi se en välspelad match och en framtida världsstjärna i Alexander Zverev känns inte som något orealistiskt inom ett par år efter att ha sett 18-åringen live i Stockholm.

Grigor Dimitrov – Nicolas Almagro 6-2, 6-4

Nicolas Almagro åkte egentligen ut ur turneringen redan i måndags då tysken Maximilian Marterer blev för tuff för spanjoren i den tredje kvalomgången men efter att landsmannen Daniel Munoz De La Nava ådrog sig en magskada fick Almagro hoppa in mot Jarkko Nieminen i tisdags. Matchen blev Nieminens sista som professionell spelare på touren och ändringen skedde bara ett par timmar innan match. Almagro spelade helt okej mot Nieminen men ställdes här mot en betydligt tuffare uppgift i fjolårsfinalisten Grigor Dimitrov.

Grigor var på tårna redan från start och bröt Almagros gigantiska serve redan i det andra gemet. Almagro hämtade sig aldrig i första set och förlorade relativt snabbt med siffrorna 6-2. Den tidigare världsnian servade dock bättre i andra set och satte därmed press på Dimitrov men kände nog av resultattavlan vid ställningen 4-5. Almagro missade med att förvalta ett par gembollar och Dimitrov högg på sin första matchboll och gick mycket komfortabelt till kvartsfinal med de totala siffrorna 6-2, 6-4. Ett styrkebesked från Dimitrov som sett riktigt vass ut under veckan och vill definitivt ha en bra avslutning på en säsong som annars kantats av bottennapp och ojämna resultat. Almagro började från ingenstans i andra set att klaga på bollarna (RS) och påpekade det åtskilliga gånger för både domare och Dimitrov. Bollen, som Robin Söderling står bakom, gör sin första vecka på ATP-touren och har fått mängder med positiv feedback av både spelare och tränare. Vissa spelare menar till och med att det är den bästa bollen de någonsin har spelat med! Almagro och Söderling drog dock inte jämnt, minst sagt, när de båda var aktiva på touren samtidigt och därmed är det lätt att förstå varför Almagro gjorde det han gjorde under dagens match.

 

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.