Seger för Davis Cup-laget – spelar för uppflyttning i september

Det är bäddat för Davis Cup-fest på hemmaplan. Sverige besegrade Turkiet med 4–1 i helgens landskamp på bortaplan. En vinst som ger herrlandslaget chans att klättra tillbaka till den näst högsta divisionen.

”Jag är glad och stolt över killarna”, säger Davis Cup-kapten Johan Hedsberg.

** Pressmeddelande (Text från Tennis.se)

I fjol tvingades Sveriges tennisherrar till nedflyttning efter fyra säsonger i Davis Cups grupp 1. Nu har laget chans att göra snabbast möjliga återtåg till andradivisonen.

Sverige inledde landskampen i Antalya på bästa sätt: två singelsegrar genom Sverigeettan Elias Ymer och grusspecialisten Christian Lindell. Det turkiska hoppet levde inför den sista speldagen sedan hemmanationen räddat den första ”matchbollen” i lördagens dubbel mot Johan Brunström och Andreas Siljeström.
I söndagens första singelmatch kunde dock Elias Ymer avgöra för Sverige. Svensken säkrade en ointaglig 3–1-ledning genom vinst i raka set mot Altug Celikbilek. Därefter fastställde Christian Lindell slutresultatet till 4–1 mot Anil Yuksel (2–1 i set).

Sverige har nu besegrat både Tunisien (3–2) och Turkiet (4–1) under årets DC-säsong i Europa-/Afrikazonens grupp 2.
Det känns självklart fantastiskt bra. Jag är väldigt glad och stolt över killarna. De har gjort det jättebra – både det här laget och det lag som vann mot Tunisien och gjorde den här matchen möjlig. Det är viktigt att komma ihåg, säger Johan Hedsberg, som tog över som DC-kapten vid årsskiftet.

Hemmafördel mot Litauen i september

15–17 september väntar därmed Litauen på hemmaplan i en direkt avgörande match om uppflyttning. Litauen besegrade Georgien med 3–2.
Vi får låta det här sjunka in och så får vi ta tag i den matchen. Jag har faktiskt inte hunnit tänka på den någonting. Men det ska självklart bli kul med en hemmamatch, säger Johan Hedsberg.

Sverigeettan Elias Ymer ser fram emot att hjälpa laget att fullborda återtåget.
Jättekul att vi får en chans att komma tillbaka till division 1. Det är alltid kul att spela hemmamatcher i Davis Cup, det är bra stämning och mycket publik. Jag ser fram emot det, säger Ymer.

Mer information på Tennis.se.

Turkiet–Sverige 1–4

Marsel Ilhan–Christian Lindell 1–6, 4–6, 4–6
Cem Ilkel–Elias Ymer 6–4, 3–6, 7–6(6), 6–7(3), 3–6
Altug Celikbilek/Cem Ilkel–Johan Brunström/Andreas Siljeström (6–7(5), 6–4, 6–4, 6–3)
Altug Celikbilek–Elias Ymer 6–7(6), 1–6, 5–7
Anil Yuksel–Christian Lindell 3–6, 7–5, 1–6

_____________________________________________________________________

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har drygt 111 000 medlemmar organiserade i sju regioner och 418 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska Tennisförbundet är ett av landets mest framgångsrika idrottsförbund sett till de senaste 25 åren. Svenska spelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har 11500 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras 500 nationella tävlingar. I seriespelet deltar runt 1200 lag och cirka 5500 spelare. Läs mer på www.tennis.se

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.