Helsvensk dubbelfinal i Båstad

Andreas Siljeström och Johan Brunström fortsätter att dominera på challengertouren och är nu klara för lördagens final i Båstad Challenger efter seger över Thomas Fabbiano och Jurgen Zopp, 6-4, 3-6, 10-7. Finalen blir en helsvensk sådan då Fred Simonsson och Isak Arvidsson slog ut förstaseedade Zeballos/Peralta efter en riktig rysare.

Andraseedade Siljeström/Brunström hade inför semifinalen mot Fabbiano/Zopp enbart tappat fyra gem under hela turneringen efter rena överkörningar. Först 6-2, 6-1 mot Kicker/Velotti och sedan 6-1, 6-0 (!) mot Dubarenco/Dustov men semifinalen bjöd på desto tuffare motstånd.

Ett dramatiskt supertiebreak fick avgöra matchens öde där svenskarna vände ett 2-5 underläge till seger med 10-7, framförda av hemmapubliken efter mycket aggressivt spel av det helsvenska paret.

Det kan svänga så snabbt i dubbel, sa en mycket glad Johan Brunström efter matchen.

Riktigt skönt att vinna i supertiebreaket och trots att vi låg under med 2-5 fortsatte vi att gå för det och tog för oss, backade aldrig undan utan fortsatte att vara aggressiva och det lönade sig, säger han.

Isak Arvidsson och Fred Simonsson har chans att ta sin andra challengertitel i dubbel för året då de vann i Jönköping senast. Paret trivs på hemmaplan med andra ord och är alltså vidare till final efter en mycket dramatisk drabbning där de räddade matchbollar.

Matcherna i sin helhet ser ni här nedan.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.