Simon Yitbarek tar sikte på 2019

0
1572
Simon Yitbarek. Foto: Privat

I slutet av november 2018 stod Simon Yitbarek, 18 år gammal och hemmahörandes i Södertälje Pershagen, för sin bästa tävling i karriären med en kvartsfinal i Kameruns 25,000-dollarstävling.

Vi har fått en intervju med frispråkiga Yitbarek där han pratar om förväntningarna inför 2019, tävlingen i Kamerun och felstudsarna/banorna han aldrig kommer glömma.

En snabb titt på appen Resultina och vi kan snabbt scrolla igenom Yitbareks resultat 2018 på ITF-nivå innan veckan i Douala, Kamerun, som vi återkommer till längre ned i texten. Facit: ITF:erna på hemmaplan (Karlskrona, Kalmar, Stockholm, Falun) genererade totalt en match i huvudtävlingen av Catella Open (25,000-dollars), där Yanais Laurent från Frankrike blev för tuff, 6-0, 6-4.

Kanske blev tävlingen i Kamerun, där han bland annat skrällde mot 486-rankade Aziz Dougas, en försmak på vad som väntar 2019? Simon själv är förhoppningsfull.

– Min säsong var egentligen över efter att jag vann MIK Vintertour och Spånga Vintertour. Jag blev precis signad av IMG och skulle köra försäsongen men eftersom jag kände att jag var i en sån bra form var det lika bra att tävla. Tävlingen i Kamerun var den enda vid tillfället jag var inne i så vi ändrade oss i sista sekund. Det var och blev ett bra slut på året.

Simons resultat i 25,000-dollarstävlingen i Douala, Kamerun. App: Resultina

Hur standarden var i Kamerun?

– I vissa avseenden var standarden bättre och i andra sämre. Jag gillade inte maten särskilt mycket. Hotellet var ok. Banorna gillade jag inte alls faktiskt, de var helt nya i och med att det var första gången det arrangerades en tävling på anläggningen. Underlaget var asfaltsliknande med mycket felstudsar. Det studsade otroligt högt. Jag hörde inte en enda spelare som pratade gott om banorna.

Simon Yitbarek. Foto: Privat

Yitbarek skräder inte på orden gällande banornas skick i Kamerun, men passar snabbt på att samtidigt hylla tävlingen, hans främsta i karriären, och organisationen kring den.

– Det var organiserat på ett väldigt bra sätt. Vi hade t.ex. fyra bollkallar, två linjedomare och en huvuddomare per bana. Det har jag aldrig varit med tidigare.

Målet för 2019?

– Bli starkare fysiskt och klättra på rankingen så mycket som möjligt.

Vad väntar härnäst för Simon Yitbarek?

– Eskilstuna Vintertour först och främst och sedan är det lite oklart om jag spelar tre Futures i Tyskland.

https://www.instagram.com/p/BnQp7ScDS4q/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.