Sista minuten beslut ledde till ny titel för Andreas Siljeström

Andreas Siljeström var för drygt en vecka sedan osäker på huruvida han skulle resa till Saint Brieuc utanför Bretagne, Frankrike för att tävla på challengertouren då svensken dragits med skador de senaste veckorna. Den 98-rankade dubbelspecialisten valde till slut att åka och tur var det då han under söndagen tillsammans med Rameez Junaid tog en ny titel i karriären.

Paret gick segrandes i finalen mot Cerretani/Van Der Duim efter siffrorna 5-7, 7-6 (4), 10-8 och förutom att titeln var ”Sillens” 14:e challengertitel i karriären lyckades han även åstadkomma något som inte hör till vanligheterna bland dubbelspelarna.

Riktigt kul att få vinna turneringen och även fyra supertiebreaks i rad, något som aldrig hänt mig förut, säger Siljeström till Tennisportalen efter finalsegern.

Trots en lyckosam vecka med australiern Rameez Junaid går man nu skilda vägar och under nästkommande vecka blir det istället spel med Johan Brunström. Ett samarbete som inledes inför årets säsong och som började på bästa möjliga sätt då man vann challengern i Bangkok under årsinledningen. Det helsvenska paret är nu i rullning igen efter Siljeströms skada och nästa anhalt blir challengerturneringen i Napoli.

På frågan om varför söndagens finalmotståndare James Cerretani spelade i underställ trots inomhusförhållanden svarade den 98-rankade dubbespecialisten följande.

– (skrattar) Han tycker det är snyggt tror jag! Vi spelade i 40 grader tidigare under året i Manila och likväl var understället på! 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.